Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate alexandra1313

Multumesc frumos!
Multumesc foarte mult pentru raspuns!

Am insa o nedumerire: veniturile din drepturi de autor, se declara la administratia financiara in 2013 pentru anul 2012. Aceasta inseamna ca pentru calculul indemnizatiei vor fi luate in considerate doar cele din 2012 (adica cele pentru care mi s-a eliberat fisa fiscala) sau si cele din 2013?
Buna ziua,

In ultimii aproape 4 ani am lucrat la webdesginer fiind platita in baza unui contract de cesiune a drepturilor de autor (salariul fiind in jur de 5000 lei). In paralel cu acesta am, avut si un contract individual de munca (in care insa era specificat ca lucrez numai 2 ore pe zi cu salariu 175 lei). Contractul individual de munca s-a modificat in aprilie anul acesta la un salariu de 800 lei.

Acum sunt insarcinata, urmand sa nasc la inceputul lunii august si incepand cu 3 iunie o sa intru in concediu prenatal.

Intebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatie de maternitate (pe perioada celor 126 de zile inainte si dupa nastere) si daca da, cum calculez venitul.

Daca se poate as dori sa mai stiu si cum pot calcula venitul din perioada de crestere a copilului (cele 12 luni) - indemnizatie de cresere copil.

Multumesc,
Alexandra