avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate mirceadaraban

Activitate mirceadaraban

Am citit in forum urmatoarea specificare:
Avand in vedere prevederile Legii 61 / 1991 republicata si actualizata, art.2, alin.(1), lit. 29, constituie contraventie si se sanctioneaza " tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora", iar conform pct. 29 indice 1 al aceluiasi articol, " organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban". Conform art. 3 din aceeasi lege, alin. (1), pct. c), sanctiunea este amenda de la 500 lei la 1500 de lei. Conform art. 7, alin.(1) din lege "Contraventiile se constata de catre primar, imputernicitii acestuia, de catre ofiterii sau agentii de politie ori de catre ofiterii, maistrii militari si subofiterii din jandarmerie, precum si, pentru faptele constatate in zona specifica de competenta, de catre politistii de frontiera".
Dar ce ne facem daca la 10 metri de ferestrele noastre este o casa particulara al carui propietar are un caine care latra ziua si noaptea, de luni de zile. Nici discutiile amiabile cu propietarul nu au dat rezultat, nici apelul la politie, care a spus ca nu poate lua nici o masura.
Dar persoanele batrane, copii, bolnavii care locuiesc in apropiere au ajuns la disperare.
Se poate face ceva in mod legal pentru rezolvarea problemei noastre? Ca legea nu ia in considerare tulburarea linistii de cainii vecinilor, decat locuiesc in acelasi bloc...