avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate tothelimit

Activitate tothelimit

freeelis a scris:

Art. 50 C.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
....
d) exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului, daca legea nu prevede altfel;
.....


Multumesc,

Si oare ANI, nu ma poate declara incompatibil in aceasta situatie ? Chiar daca sunt suspendat de la compania unde lucrez acum, incetarea raporturilor de munca nu este indeplinita complet.
Buna ziua,

In prezent lucrez in privat dar exista oportunitatea sa fiu numit pe o functie publica. Doresc sa stiu daca pot sa imi suspend contractul individual de munca pe o perioada de sa zicem 6-12 luni, iar acest lucru nu este incompatibil cu functie publica pe care voi fi numit.
Functia publica este in guvern la nivelul esalonului 2, de subsecretar/secretar de stat.

Multumesc,
Am revenit cu detalii. Rog un sfat, punctual am pus cateva intrebari.

Speta este urmatoarea: are loc o expropriere pentru constructia unui drum public, iar statul a oferit persoanelor expropriate, ca despagubiri, sume banesti simbolice, invocand art.11 alin.8 din Legea 255/2010, care face trimitere la tabelele notariale locale.
In materia exproprierilor, exista insa si Legea 33/1994; art.26 din legea 33/1994 obliga la stabilirea cuantumului despagubirilor in functie de valoarea reala a imobilului expropriat.
Se pune deci problema contestarii in instanta a valorii despagubirilor propuse de autoritati.
Intrebari:
1. Jurisprudenta recenta face aplicarea art.26 sau a art.11, in vederea stabilirii unei juste despagubiri?
2. In instanta se pot recupera:
 pretul casei si al terenului
 pretul investitiilor facute pe teren
 costuri de transport
 alte daune?
3. Cum se face concret expertizarea judiciara a imobilului (teren+constructie), avand in vedere ca se pune problema demolarii imobilului expropriat in conditiile Legii 255/2010, unde sesizarea instantei nu mai impune suspendarea procedurii de expropriere?
4. Ce se intampla cu proprietarii expropriati si evacuati in timpul procesului de contestare a despagubirilor? Este statul obligat sa le ofere locuinta provizorie si sa asigure plata unei eventuale chirii pe toata durata procesului?
5. Procedura de expropriere se judeca de urgenta si cu precadere?

Multumesc
Adica eu sunt furat de 43.000 eur de statul roman si aruncat in strada in mijlocul iernii, si singura varianta e sa ma judec 2-3 ani pe civil? Ce vina am eu ca am fost de buna credinta si am cumparat o casa intr-o zona in care se stia de catre autoritati ca va trece o autostrada? Actele doveditoare, contractul de vanzare-cumparare de la notar, facturile de investii in materiale din curte nu sunt luate in considerare de nimeni? Nu se face nici o evaluare in teren a imobilelor de un expert evaluator? In momentul in care se expropriaza case, nu se tine cont de asta, se i-au in calcul doar niste schite cu terenurile de sub ele si se calculeaza pretul in functie doar de asta?
Buna ziua,

Speta se prezinta in felul urmator. Casa construita in anul 2011, cumparata impreuna cu teren de 400 mp2 in in luna decembrie 2011 cu 45.000 euro. intr-un sat in vecinatatea orasului ( aproximativ 7km). Cu 4 luni in urma s-a anuntat in presa ca vor incepe lucrarile variantei ocolitoare a orasului care vatrece prin mijlocul curtii casei descrise mai sus. S-a inceput procedura- licitatie castigata, suntem la momentul constetatiilor, din informatiile existente in acesta toamna vor urma exproprierile, Guvernul avand HG-ul pe masa. Primaria de comuna ridica din umeri apropo de autorizatie, de la Consiliul Judetean am intrat in posesia unei liste cu viitorii expropriati si traseul acestei sosele, iar in dreptul nr. meu cadastrala avem asa: Proprietar neidentificat-incoret, suprafata de 400mp2-corect, intravilan-corect, nr.1- reprezintat ca este intradevar o constructie acolo-corect, si ultima casuta din tabel suma de bani, respectiv 10.700 ron, aproximativ 2500 eur, reprezentand despagubirile aferente!!!!. Din ce am inteles legea privind exproprierierile s-a modificat in iulie, cu alte cuvinte proprietarii nu mai pot bloca santierele daca nu sunt multumiti de cuantumul despagubirilor, ei fiind obligati sa elibereze in termen de 30 de zile proprietatea, ulterior avand varianta sa mearga in instanta. Temerea mea este cu atat mai mare avand in vedere acest lucru si vazand acea lista cu coridorul de expropriere si suma aferenta. Rugamintea mea la dvs este daca e cineva intre dvs care s-a confruntat cu o speta asemanatoare, mai exact exproprierea unei case noi ( pentru care exista contract de VC la notar) facturi pentru investitiile din curte si casa). Va multumesc!