avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate ddanny

Activitate ddanny

Răspuns la discuția Factura servicii pe PFA
Buna,

Scuze pentru un raspuns care vine atat de tarziu. Multumesc foarte mult pentru informatiile atat de complete pe care le-ati furnizat.

Cu stima,

Dan
Buna ziua,

Sunt PFA platitor de TVA, servicii de informatica.
Intrebarea mea ar fi urmatoarea: pentru prestarea unor astfel de servicii pentru o firma din afara UE, factura rezultata in urma acestor servicii va contine TVA sau nu?

Multumesc,

Dan
Multumesc pentru raspuns!

Ideea este ca ei vor sa-mi trimita un contract, banuiesc ca ar putea fi un fel de contract de munca. In aceste conditii, ce ar trebui sa fac pentru a ma inregistra la finante? Precizez ca am cartea de munca la o alta firma, care isi desfasoara activitatea in Romania.


O firma din Statele Unite (care nu are punct de lucru in Romania) doreste sa ma angajeze / colaboreze cu mine, eu fiind pentru ei "foreign contractor". Intrebarea mea ar fi: daca eu nu infiintez nici PFA si nici un SRL, pot conform legii romanesti sa colaborez cu ei? In caz afirmativ, care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez pentru a ma inregistra la finante si a plati "darile"? Daca nu, care ar fi alternativa (cu PFA, de exemplu e posibil)?

Cu mii de multumiri,

Dan