avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Activitate martzipan

Activitate martzipan

Multumesc!
Buna ziua, deschid succesiune dupa un parinte si vreau sa vand apartamentul. Sunt in primii 3 ani de la dobandirea acestuia si conform noii legi trebuie sa platesc 3% din valoarea de tranzactie. Dar, acum succesiunea este pentru jumatate din apartament pentru ca cealalta jumatate am dobandit-o in urma cu 9 ani dupa decesul primului parinte. Intrebarea mea este daca in aceste conditii platesc 3% pentru toata suma, sau doar pentru jumatatea mostenita acum si tot conform legii actuale platesc 1% pentru jmatatea mostenita anterior? Sunt singurul mostenitor.
Multumesc,
Multumesc pentru raspuns. Am reusit sa obtinem acordul fara ipoteca suplimentara. Era absolut abuziv si inacceptabil. Banca, prin functionarul zelos si disciplinat executa si mai pune si de la el.
Multumesc, am pornit o discutie cu banca. Sper sa reusesc favorabil.
Buna ziua,
am cumparat cu credit ipotecar un imobil vechi.. Vreau sa renovez, repar si reabilitez termic, Trebuie sa fac asta cu Autorizatie de Construire pentru ca imobilul este in zona de protectie a unui monument. Am cerut acordul bancii. I-am trimis memoriul tehnic cu descrierea tuturor lucrarilor si acum banca imi mai cere :

Referitor la solicitarea dumneavoastra colegii au nevoie de urmatoarele informatii:
durata lucrarilor;
sumele necesare finantarii lucrarilor
sursele de finantare
Totodata , ni se solicita prezentarea unui imobil suplimentar- pentru garantarea creditului ipotecar in mod provizoriu.

Primele 3 puncte le acopar, fireste. Dar ultimul mi se pare un abuz. Pot sa combat aceasta solicitare? Cum? Mentionez ca nu detin un imobil suplimentar.
Multumesc! Am gasit intre timp si asta www.avocatnet.ro/articol_585...
Indeplinesc in curand conditiile varsta si cotizare pentru pensionare. Sunt femeie si vreau sa continui activitatea conform modificarilor art56 din Codul Muncii. Cum este mai bine? Angajatorul este de acord cu continuarea activitatii, dar am o nelamurire. Conform art 56 -c) pot continua ca salariata pana la 65 ani. Se aplica si 4) in cazul meu? Adica cu prelungirea contractului in fiecare an si posibilitatea intreruperii si iesirii la pensie la sfarsitul oricarui an? sau ma oblig sa muncesc pana la 65 ani fara posibilitatea iesirii la pensie la alegere oricand pana atunci? Multumesc
Răspuns la discuția urbanism
Multumesc.
Discuție urbanism
Buna ziua. Vreau sa-mi consolidez casa in care locuiesc care se afla la mai putin de 100m de un monument istoric. Se cheama ca se afla in zona de protectie a unui monument. As vrea sa stiu catre care Primarie ma adresez pentru eliberarea Certificatului de Urbanism ? Primaria Bucuresti sau Primaria de sector.? As vrea sa stiu si in baza carei legi este una sau alta. Multumesc.
Buna ziua, vecinul meu isi da acordul la notar pentru autorizarea lucrarilor mele de construire. A doua zi ma suna nervos si in tipete ca l-am mintit si de fapt eu voi face lucrari care ii afecteaza casa. Nu-i adevarat. Am proiect intocmit de experti si proiectanti autorizati. Vecinul merge la notarul respectiv si isi retrage acordul. Notarul ma anunta telefonic de demersul vecinului.
Intrebari:
Acordul dat la notar este revocabil? As dori cu art. si lege.
Cum si cand trebuie sa fim instiintati de revocare?
Asteptam de o saptamana o instiintare oficiala si nu apare! Consideram ca fara aceasta nu ne putem adresa instantei si ni se aduce un prejudiciu suplimentar si substantial. Ne expira Certificatul de Urbanism si probabil si o parte din avizele obtinute.
Multumesc