avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate oana205

Activitate oana205

Va mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Actul aditional isi produce efecte de la data mentionata in acesta .

Noul numar de zile este aferent urmatoarelor 6 luni din anul 2021 .

Buna ziua. Daca incepand cu luna iulie se acorda un numar mai mare de zile de concediu (trecand la o alta treapta de vechime conform ccm), va rog sa-mi spuneti daca noul numar este aferent urmatoarelor 6 luni din anul 2021 (proportional cu lunile ramase) sau de la inceputul anului (incepand cu ianuarie 2021), deci pe tot anul sa fie valabile? Multumesc.
Răspuns la discuția afecteaza depresia la angajare?
Va multumesc pt raspuns. El este eficient, nu afecteaza cu nimic munca la serviciu, acasa are probleme pe care nu le arata la serviciu. Daca ar da un test, ar iesi bine :) Ma gandeam ca medicul de la medicina muncii poate accesa dosarul lui si sa dea aceste informatii mai departe angajatorului. Speram sa nu faca asta pt ca nu vrea sa se stie la serviciu ce probleme are acasa.
Buna ziua,
Prietenul meu, in urma unei tragedii, a intrat in depresie si a fost la psihiatru. I s-au dat antidepresive. Acum figureaza in sistem cu depresie. Cu ce il va afecta asta mai tarziu? La angajare? In prezent, clinica de medicina muncii (care efectueaza controale periodice la firma la care este angajat) trimite anexa la factura datele angajatilor (care mie mi se par a fi personale - de ex. X are nevoie de ochelari etc). Poate informa clinica firma la care lucreaza ca salariatul este in depresie si in prezent ia antidepresive pe reteta?
Răspuns la discuția Impartire bunuri divort
Va multumesc pt raspunsuri.
Cei doi soti au trait in casa parintilor sotiei, iar cheltuielile legate de intretinerea casei erau suportate de parintii ei. Parintii sotului nu au contribuit cu nimic, doar cereau bani de la cei 2 tineri (stiau ca sotia castiga foarte bine). De exemplu, pe factura privind imbunatatirile facute in apartamentul parintilor sotului - apare numele sotiei (ea se ocupase de tot, de contract, de plata acestuia). Banii erau la comun, hotararile se luau impreuna, insa dorintele sotului erau multe, iar contributia sotiei era mult mai mare decat a sotului.
Va multumesc pt raspuns.
Răspuns la discuția Impartire bunuri divort
Va multumesc mult pentru raspuns.
Sotul inselat nu are dreptul la despagubiri?
Va multumesc.
Buna ziua,
Cum se poate face partajul in cazul sot inselat dupa 1 an de casatorie, in conditiile in care sotia avea salariu dublu fata de sot, ii indeplinea acestuia toate dorintele (cel mai scump laptop, cel mai scump televizor etc.), le dadea bani rudelor sotului etc. Cei doi au convietuit 4-5 ani cu banii la comun, intretinuti de parintii sotiei. Suma care se doreste impartita este compusa din banii ramasi de la nunta si platile compensatorii primiti de sotie cand a fost concediata in timpul casatoriei. Sotul inselat solicita achitarea creditului contractat de el inainte de casatorie pentru masina lui (dar achitat impreuna de cei doi, soldul creditului ajungand la 2/3), iar din suma ramasa sa primeasca jumatate. Contributia sotului la nunta a fost nesemnificativa (nr de invitati etc). Cum ar trebui sa se faca impartirea sumei?
Va multumesc.