avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate DAN_ZISU

Activitate DAN_ZISU

Bună seara !
Stau într-un bloc construit în urmă cu 5 ani , trei ani a fost administrat de dezvoltator (blocul unde locuiesc cât şi celelalte două care au fost construite după) , el plătea apa cât şi curentul . În urmă cu doi ani am făcut contract cu Eon şi am devenit clienţii lui , dar curentul de pe casa scării a rămas pe contorul vechi ( cel de şantier) pentru că nu avem asociaţie. Tot de doi ani cei de la Urbica se „chinuie” să înfiinţeze asociaţia ( la momentul ală am optat pentru ei , dintre toate variantele găsite) . În tot acest timp au invocat tot felul de motive pentru că nu se face asociaţia, dar încasează bani pentru administrare ( 16 lei/ap) pentru că se duc şi plătesc factura la apa, ce vine pe numele dezvoltatorului.
În urmă cu trei zile a fost deconectat curentul de pe casa scării , noi nu am mai plătit de doi ani, nu aveam cui plăti şi a venit dezvoltatorul să ne spună că avem 15 mii lei datorii , a venit o factură cu o regularizare pentru 3 ani şi jumătate. Am făcut o şedinţă unde am aflat că cel de la Urbica nu are nici un act de predare primire , nu ştie ce datorii sunt în urmă şi că nu poate face nimic până nu suntem la zero cu furnizorii . Mă puteţi ajuta cu sfaturi , păreri ?
De dragul discuţiei o să răspund chiar dacă am dat un răspuns asemănător. Dezvoltatorul nu mai are nici un drept toate apartamentele sunt vandute , Este teren privat , blocul cît şi parcarea sunt prinse in totalul de 600 mp iar în contract de vînzare cumpărare este scris negru pe alb ca fiecare are o cota indiviza de 22 mp. Sper că am fost destul de explicit .
Parcarea este pe domeniu privat, locul de parcare este prins in schita cadastrală a blocului, plătim impozit şi pe acel teren nu cred că puteam cumpăra un loc de parcare , nu are nimeni cumpărat un loc .
Bună ziua !
Locuiesc într-un bloc fără asociaţie de propietari ( în acest moment) , bloc construit de un dezvoltator în mediu rural. În faţa blocului avem o parcare "amenajată" pentru 10 locuri . Sunt doi vecini care au două respectiv trei maşini parcate pe aceste locuri. Există o lege, excludem cea a bunului simţ, ce îi obligă să folosească doar un loc de parcare ? Putem vorbi şi de încălcarea cotei indivize ?
Mulţumesc anticipat pentru răspunsurile dumneavoastră !
Multumesc frumos pentru raspunsuri ! Solutia data de D-voastra este si cea recomandata de la Starea Civila , sper ca se va rezolva :)
Spor in toate !
Imi cer scuze !
Certificatul de casatorie exista , dar nu se poate intra in posesia lui , iar de mers la Bucuresti nu este inca posibil si chiar este absolut necesar ? Revin cu intrebarea din subiect : de ce au cerut cei de la judecatorie supralegalizare si apostila pe hotararea de divort daca Austria si Romania sunt membre UE??
Multumesc frumos !
"Aveati obligatia ca in 6 luni de la casatorie sa solicitati transcrierea actului din strainatate" s-a facut acest lucru , la Consulatul Roman din Viena . A solicitat la Starea Civila din Iasi un duplicat al certificatului de nastere ,asa cum spuneti si dumneavostra cum mentiunile de stare civila , insa nu stiu din ce motiv Starea Civila nu au in baza lor de date aceasta casatorie , desi la Evidenta Populatiei exista .
Ce cale sa mai urmeze ??
Casatoria a fost in Austria , divortul de asemenea deci nu cred ca este valabila varianta scrisa de dumneavoastra :"va adresati la starea civila unde s-a incheiat casatoria in Romania, care va face corespondenta cu DEPABD Bucuresti in vederea recunoasterii sentintei de divort".
"Austria fiind stat membru UE, nu trebuie recunoscuta de tribunal" asa este , dar autoritatile din Romania nu recunosc un act de stare civila netranscris in Romania , pentru aceasta transcriere cer apostila , ceea ce statul austriac nu aplica si nici nu pretind cetatenilor romani conform conventiei existente intre aceste doua state .
La evidenta populatiei este cunoscut faptul ca nu trebuie apostila , dar judecatorii ori nu cunosc ori ........ ceva ce nu inteleg si nici nu se explica .
Va salut cu respect pe toti !
Problema acestei "apostile " este veche , dar nu am gasit solutii clare , sper sa ma ajutati .
Tribunalul din Iasi a cerut apostilarea hotararii de divort din Austria ,pentru a recunoaste divortul si in Romania ( altfel cei de la evidenta populatie nu fac act de indentitate) dar autoritatile austriece spun ca exista acea conventie si nu pun apostila iar de aici un balamuc intreg .
Cum se poate rezolva aceasta problema ??
Răspuns la discuția Dovezi pentru culpa comuna
Va multumesc , domnule Patrick_ ! Raspunsul dumneavoastra ma face sa cred ca o sa am pana la urma un divort =D>
"Puteti da divort din culpa D-voastră exclusivă, în conditiile art. 373 lit. c), asa cum prevede art. 379 alin. 2 Cod civil, adică dacă sunteti despărtiti în fapt timp de 2 ani." si daca nu pot dovedi ca suntem despartiti in fapt , am mai scris stam in acelasi apartament dar in camere separate si ce avem de impartit sunt doar banii pe facturi :D
Poate ma puteti lamuri si in acesta privinta , multumesc anticipat !