avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Activitate dalin23

Activitate dalin23

Răspuns la discuția Testament

Ma voi prezenta pentru a deschide succesiunea defunctei, cu testamentul. Pot rezolva in acel moment situatia testamentului? Iar in toamna sa ma duc din nou la notar pentru rezolvarea partajului cu mostenitorii fratelui deoarece unul dintre mostenitori lui nu este prezent in tara ( mentionez ca si ei sunt de acord sa primesc si cealalta parte). As dori sa stiu daca pot rezolva cu testamentul intai, sa intru in posesia partii majoritare. Multumesc frumos de raspuns.

Discuție Testament
Buna ziua. Va rog, daca puteti, sa ma lamuriti in legatura cu cateva aspecte referitoare la un testament. O doamna detine impreuna cu fratele ei (acesta a decedat si succesiunea nu s-a facut) un apartament mostenit de la parintii lor. Doamna detine 70% din apartament( cadastru, intabulare nu sunt facute deoarece succesiunea la frate nu e facuta). Doamna a lasat un testament autentic la notariat ca lasa partea ei de apartament mie( eu locuind in apart. si administrandu-l). Doamna a decedat. Cum trebuie sa procedez pt a intra in posesia acelei parti din apartament. Mentionez ca doamna era maritata si are un copil dar ei nu se opun testamentul. Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Cerere reevaluare pedeapsã
Legea 143/2000 art.2 alin.2. -trafic de droguri
Răspuns la discuția Cerere reevaluare pedeapsã
A luat condamnare de 3 ani .Incadrarea era 10-20 ani, iar acum e 5-12 ani.
Răspuns la discuția Cerere reevaluare pedeapsã
Nu este mai mai mica deoarece el a fost condamnat si in baza art. 76 lit a. (când minimul special al pedepsei închisorii este de 10 ani sau mai mare, pedeapsa se coboară sub minimul special, dar nu mai jos de 3 ani) si a avut condamnarea de 3 ani iar acum s'a schimbat la incadrare cu minimul de 5 ani si ar fi art 76 lit b (când minimul special al pedepsei închisorii este de 5 ani sau mai mare, pedeapsa se coboară sub minimul special, dar nu mai jos de un an).....de asta vroiam sa stiu daca poate face o cerere pentru a'i reevalua pedeapsa....:-/
Buna ziua. Exista cumva un model de cerere pentru reevaluarea pedepsei in urma schimbarii codului penal? Multumesc.
Răspuns la discuția Buna ziua. Ncp ( din nou)
Imi puteti spune la ce procedee juridice delicate va referiti?
Răspuns la discuția Buna ziua. Ncp ( din nou)
Multumesc frumos.
Buna ziua. "În baza art. 2 alin. 2 rap. art. 2 alin. 1 din legea 143/2000, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen., art. 74 lit. a C.pen., art. 76 lit. a C.pen., condamnă pe inculpatul X, , la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri".
art. 76 lit. a C.pen.
a) când minimul special al pedepsei închisorii este de 10 ani sau mai mare, pedeapsa se coboară sub minimul special, dar nu mai jos de 3 ani;
Acum legea 143/2000 s'a schimbat, de la 10-20 ani la 5-12 ani, prin urmare nu mai poate fi art. 76 lit. a, ci art. 76 lit "(b) când minimul special al pedepsei închisorii este de 5 ani sau mai mare, pedeapsa se coboară sub minimul special, dar nu mai jos de un an;"
Eu as dori sa stiu, daca e posibil sa imi raspunda cineva, daca prin contestatia la executare in urma schimbarii codului penal, are sanse sa ii micsoreasca pedeapsa care o are momentan. Multumesc frumos.
Buna ziua. Si daca legile astea doua nu se dau, il afecteaza cumva modificarile din noul cod penal?