avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate Sarcasticul

Activitate Sarcasticul

Bloc Expert a scris:
Eu sunt tare curios ce scoala trebuie sa faci ca sa ajungi militian local.


1-4 personalul de executie
5-8 personalul cu functie de conducere

a scris:
Daca nu intelegeti bine:


Nu inteleg, domnu' profesionist.
Ati afirmat ca septembrie este o luna inchisa si RAPORTATA. V-am intrebat unde anume este raportata, din punct de vedere al spetei si discutiilor, recte conturile 5311, 473, 542?

V-as ruga un raspuns profesionist la aceasta intrebare foarte simpla (NB: profesionist inseamna cel putin sa va limitati strict la intrebarea pusa in urma afirmatiilor dumneavoastra si sa nu divagati gratios pe langa).
a scris:
Tineti-va sarcasmele pentru dvs. si lasati profesionistii!


Domnu' profesionist... v-am pus o intrebare simpla: "Ce anume este raportat si unde, legat de speta (5311, 473, 542)?" Puteti da un raspuns? Mi-am pregatit carnetelul de amator si voi lua silitor notite. Promit.

Deci, un raspuns clar?

george-neagu a scris:
Ba au procedat corect si e recomandat sa incercati sa nu cautati si dumneavoastra nod in papura acolo unde chiar nu e cazul sau sa fiti carcotas.. Mergeti la ghiseu cu documentele cerute.


Cu ce anume au procedat corect? Cunoasteti "procedurile" ING? Model _obligatoriu_ AGA propriu si altele de genul, ca sa nu vorbesc de chestia numita semnatura electronica? Sa stiti ca mai exista inca persoane carora daca li se spune sa sara-n sus intreaba de ce si nu cat de sus.

Norma BNR 9/2008 cere doar ca bancile sa-si cunoasca clientii si este facuta foarte lax. Adica ii lasa sa-si stabileasca SINGURI, prin reglementari interne, ce inseamna cunoastere clienti. Asta in conditiile in care bineinteles ca-si pot "cunoaste" clientii, pe banii lor (:D), accesand onrc. O alta reglementare facuta stil romanesc.

Sunt client ING pf/pj si le stiu aberatiile si abuzurile de drept sau pozitie facute. Din pacate sunt cam singurii, momentan, care stau decent pe online si se lucreaza ok cu ei atat timp cat nu intervine factorul uman aka serviciul clienti sau vreun angajat franciza "banca".

Daca nu se intervine la nivel BNR, slabe sanse de dispiclinat sistemul din punctul asta de vedere. Ar mai fi mers daca aveam cultura/sistemul class action lawsuit. Momentan, merge luptat doar prin "reclama" media/retele socializare.
a scris:
Nu se poate face nimic pentru luna septembrie, luna inchisa si raportata.


Luna inchisa si raportata? Wow! Ce anume este raportat si unde, legat de speta (5311, 473, 542)? Chiar sunt foooarte curios. Banuiesc ca va puteti argumenta afirmatiile, nu?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util


danocs a scris:
Au o intelegere cu instanta sa fixeze un onorariu provizoriu, care in cazul celor mai multor expertize este arhisuficient, si apoi dupa prezentarea raportului, se majoreaza suma considerabil, punandu-te in fata faptului implinit.


Intelegere cu instanta? Arhisuficient?
Ce filme vizionati sau ce basme ati citit/trait recent? Onor judecatorii platiti cu jdemii ron pe luna, stabilesc onorarii "arhisuficiente" de 500-800 ron pentru expertize ce acopera 3 ani la asociatii prop, de ex. si pot implica o aproape refacere contabilitate, pe langa aspecte de cfi.

Nu vreti sa va subcontractez pentru munca bruta si va dau tot onorariul? Va si scolarizez pro bono, numai pentru placere de a va vedea luandu-va co fara plata de la locul de munca si de a munci aducand bani de acasa. V-as pune o singura clauza: raspundere maxima pentru lucrul facut. Merge? :D

Nici nu mai amintesc de costuri postale scrisori recomandate la multiple parti, reveniri, fotocopieri dosare etc. Astea deja sunt bonus.

raluk0207 a scris:

Dacă imobilul costa 50.000 euro și cumpărătorul da prin virament 10.000 și 40.000 cash, tot fragmentare înseamnă.
Dacă cumpărătorul achita lunar cate 10.000 euro cash, tot fragmentare înseamnă.
Orice operațiune prin care in mod vădit se eludează această dispozitie, se numeste fragmentare.


Cred ca nu faceti diferenta intre fragmentarea platii si fragmentarea tranzactiei. Chiar daca sunt legate de aceeasi operatiune, reprezinta altceva si tocmai de aceea legea le mentioneaza separat.
In exemplul pe care l-ati dat, 10k cash si 40k banca, este LEGAL, pentru ca nu exista plata fragmentata in numerar si se afla sub plafon plata de 10k. La fel se intampla in mediul PJ cu facturile si plafonul de 5000 cash si restul banca, dar probabil nu sunteti familiara cu domeniul si de aceea nu cunoasteti ceva ce poate fi considerat izvorul "noii" legislatii de la PF.
In varianta cu 10k CASH lunar, pana la stingerea obligatiei, este intr-adevar ilegal.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
raluk0207 a scris:

Deci...de ce să nu se încheie o donație, daca de fapt asta este?

Fiecare poate ce dorește cu averea sa. Însă de asta sunt n feluri de acte. Pentru ca fiecare dintre ele să reflecte voința părților.


Poate partile NU vor donatie, ca tot vorbim dupa aia de vointa partilor care trebuie reflectata. Sau facem cherry picking?
Ca sa ma repet, am propus o solutie legala la o problema. Moralitatea problemei, in functie de optica fiecaruia, nu-mi amintesc sa fi fost tema discutiei. Parca este avocatnet.ro si nu ortodoxuldreptfsisfant.ro.


atticusfortezza a scris:
Un raspuns-sinteza deosebit de clar si la obiect, care nu necesita comentariu.


In ceea ce priveste raspunsul, aveti perfecta dreptate. Daca va uitati insa pe topic, exista posibilitatea de a exista comentarii de la initiator. As putea extrapola un pic si, practic, daca l-a "tras la raspundere" in cadrul negocierii pe patronul cel rau, folosind optica de aici, cam asta ar fi motivul eliberarii de pe acea plantatie. Intr-un fel, domnul Andrei se irosea intr-un loc de munca unde nu era apreciat la adevarata valoare, demonstrata si aici.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
TeoRoma a scris:
Pentru "sarcasticul"
Opriti-va sa- l invatati la minciuni.
Mai bine drep si cinstit.


Unde este ma rog frumos minciuna? Daca tatal vrea sa-i dea casa, poate este dorinta LUI sa-i dea si banii, cash inapoi sub forma de cadou sau bani de inghetata. Doh.

Am oferit o solutie legala, care respecta vointa partilor. Ca aveti o problema cu ce vor ei sa faca, mi se pare o discutie de purtat la spovedania de duminica. Traim intr-o tara in care cine a muncit o viata, nu poate lasa cui vrea EL ceea ce a agonisit. Asta vi se pare normal, sa inteleg?