avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate fphvac01

Activitate fphvac01

Răspuns la discuția dizolvare societate
Sunt in situatia de a fi asociat si administrator al unui SRL care nu a mai depus nici o declaratie si situatie financiara din decembrie 2006. Firma si-a suspendat activitatea in 2006, dar in 2009 a expirat suspendarea activitatii; nu am reactivat societatea si nici nu am prelungit suspendarea activitatii.

In 11 iunie 2009, ANAF a constatat prin OPANAF nr 1167 din 29.05.2009 inactivitatea firmei, care a fost inregistrata in cazierul fiscal al administratorului.

As dori sa stiu in ce conditii se va radia fapta din cazierul fiscal al administratorului. In art.7 din OG 75/2001 se precizeaza ca:
(1)Contribuabilii care au înscrise date în cazierul fiscal se scot din evidenţă dacă se află în următoarele situaţii:

c) nu au mai săvârşit fapte de natura celor prevăzute la art. 2 într-o perioadă de 5 ani de la data rămânerii definitive a actului prin care au fost sancţionate aceste fapte".

Intrebarea mea este daca acel OPANAF din 29.05.2009 reprezinta actul prin care am fost sanctionat, si, daca da, daca acest lucru inseamna ca din luna iunie 2014 voi avea radiata fapta din cazierul fiscal.

In acelasi timp, as dori sa stiu daca la expirarea celor 5 ani se vor stinge si eventualele taxe (firma a intrat in 2009, la reactivare, si sub incidenta celebrei taxe forfetare a lui Boc, la care banuiesc ca s-au adaugat in timp si penalitati) si penalitati pe care ar trebui sa le platesc daca as dori sa reactivez sau sa radiez astazi firma (adica cu un an inainde de implinirea celor 5 ani dupa care fapta se sterge sau se prescrie conform OG 75/2001). Adica sunt in pericolul sa trebuiasca sa platesc aceste taxe si penalitati in viitor, sau simpla incapacitate a mea de a fi administrator sau a fi asociat la o alta fira se considere, dpdv legal, o pedeapsa suficienta?

Multumesc anticipat pt raspuns!