avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters307950

Activitate ContSters307950

Mi-ati fost de real folos, multumiri!
Multumesc tare mult! Dar daca la toti acesti ani se aduga 8 ani de vechime lucrati efectiv in strainatate (Italia)? Se poate acest lucru?
Sunt 23 de ani efectiv lucrati si toti acesti ani sunt in grupa a II-a. Multumiri!
Sunt 30 de ani de grupa a II a, din care a lucrat 23 de ani. Multumesc!
O persoana are vechime efectiva in munca de 23 de ani + grupa a II-a= 30 de ani.(pana in anul 2001). Aceasta are varsta de 56 de ani.

Legea pentru grupa a II a s-a modificat in 2014:
"O altă modificare introdusă prin Legea nr. 380/2013 se referă la grupa a II-a de muncă. Astfel, perioadele de vechime în muncă realizate în această grupă (până pe 1 aprilie 2001) sunt considerate stagiu de cotizare în condiţii deosebite."

Cum calculez varsta la care iese la pensie? Am cautat calculul pensiei pentru conditii deosebite, insa nu am gasit nimic concret.

Multumesc anticipat!


Mentionez ca persoana este nascuta pe 09.02.1958, sex masculin.

Ma intereseaza forma legala a utilizarii numelui, in lege nu este specificat efectiv.
Pot folosi imaginea si numele unui artist decedat in scop comercial (le imprim pe tricouri)? In lege se specifica despre imagine faptul ca drepturile asupra acesteia se sting odata cu decesul.

Ca exceptie: "atunci când atingerile aduse vieţii private a autorului sunt de natură să aducă atingere propriilor sentimente ale moştenitorilor şi să creeze un prejudiciu care le este personal, aceştia vor avea o acţiune în justiţie".

Folosirea numelui este asociat imaginii, si pot sa il utilizez si pe acesta fara nici o grija? Caci despre NUME nu este specificat expres.