avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate DomutaDaniel

Activitate DomutaDaniel

Buna ziua.

Detin un spatiu comercial in orasul meu, in CF acesta este trecut ca si spatiu comercial si as dori sa-l transform in apartament. Va rog sa imi spuneti care sunt pasii de urmat.

Va multumesc.
Buna ziua.

Recent am fost intr-o vacanta in Grecia. Am achizitionat biletele cu aproximativ o luna inainte, printr-o agentie renumita. Hotelul trebuia sa fie unul de 4 stele intr-o statiune frumoasa din estul insulei. Odata ce am aterizat in Grecia ni s-a comunicat ca hotelul de 4 stele la care am fost cazati este plin, nu mai au camere si ca vom fi cazati la un hotel de 5 stele. Odata ajunsi acolo am constatat ca hotelul este tot de 4 stele nu de 5 cum ni s-a spus iar servicile oferite de acesta nu s-au ridicat asteptarile noastre si a mai multor romani care au fost cazati la fel ca noi. Detin poze cu mizeria de la hotel si cu lipsa de mancare chiar daca era all inclusive. Ce as putea sa fac ?
Buna ziua.

Intr-o seara am trecut pe culoarea galbena a semaforului si am fost oprit de un echipaj de politie, care mi-a suspendat permisul si mi-a acordat o amenda cu motivul ca am trecut pe rosu. Am specificat in procesul verbal ca era culoarea galbena si ca nu puteam opri in conditii de siguranta si nu am semnat procesul verbal. Unde gasesc o cerere de contestatie a PV si pe cine trebuie sa chem in judecata ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Parcare sub bloc
Va multumesc foarte mult ! Raspunsul pe care il asteptam.
Răspuns la discuția Parcare sub bloc
Si atunci cu cine pot sa discut in afara de cel care mi-a ocupat locul, deoarece nu ne intelegm. Administratorul a spus ca el nu se baga , ca nu e treaba lui.
Buna ziua.
Intrebarea mea este daca parcare de masini care se afla in subsolul blocului intra in atributia administratorului de bloc. Recent a parcat cineva pe locul meu inchiriat de la un alt vecin, iar administratorul spune ca parcarile de sub bloc nu intra in atributia sa.
Răspuns la discuția Contract inchiriere loc parcare
Multumesc mult !
Buna ziua.
Intentionez sa inchiriez un loc de parcare sub bloc, de la un vecin. Are cineva un model de contract?
Buna ziua. Sunt in curs de achizitionare a unui teren extravilan, am incheiat un antecontract cu proprietarul in care am specificat avansul,si faptul ca restul sumei urmand sa o achit la notar cand are loc transferul dreptului de proprietate. Conform legii 17/2014 vanzatorul inregistreaza, la primaria din raza unitatii administrativ-teritoriale unde se afla terenul, o cerere prin care solicita afisarea ofertei de vanzare a terenului agricol situat in extravilan, in vederea aducerii acesteia la cunostinta preemptorilor. Cererea este insotita de oferta de vanzare a terenului agricol si de documentele doveditoare. Vanzatorul a specificat in cererea de afisare la primarie o alta suma decat cea specificata in antecontract, una mult mai mare. Ulterior am aflat ca notarul in momentul transferului dr de proprietate isi va calcula cei 3% din suma specificat in cerere si afisata la primarie. Ce as putea sa fac ? Este mult prea mare diferenta de la suma specificata in antecontract, la care m-am inteles cu vanzatorul, si cea care a scris-o el in cerere.
Buna ziua. Am o speta de drept civil la care as dorii cateva opinii sau o rezolvare, speta suna in felul urmator :

A şi B sunt căsătoriţi. Lor le este aplicabil regimul matrimonial al comunităţii legale. Atât A, cât şi B au fiecare câte un imobil dobândit de la părinţii fiecăruia înainte de căsătorie. După perfectarea căsătoriei, A şi B şi-au achiziţionat un autoturism Audi în valoare de 50.000 de euro. A şi B încheie un contract de împrumut cu C, pentru a-şi construi o casă. Suma împrumutată este de 200.000 de euro. A şi B sunt cei împrumutaţi. La scadenţă, A şi B nu au suficiente valori comune pentru a restitui suma. După ce urmăreşte proprietatea din masa patrimonială matrimonială, C îşi propune să treacă în masa patrimonială proprie a lui A şi B. Cei doi se opun, arătând că un creditor comun nu poate să se deplaseze dintr-o masă patrimonială în alta.
Analizaţi situaţia din speţă!