avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate seby14

Activitate seby14

Din păcate cei de la Kruk insista ca am sa le dau acei bani. Le-am solicitat modul de calcul cum au ajuns ei la suma respectiva, din care sa reiasă că s-a ținut cont de hotărârea instantei, însă ei revin cu suma totala eșalonat (sold, penalizări, dobânzi).
Menționez ca în urma hotărârii definitive, banca a trebuit sa îmi returneze cca 4000 lei, ceea ce s-a întâmplat. Deci, din ce înțeleg, contractul meu cu banca s-a încheiat (am închis și contul).
Eu personal cu Kruk nu am semnat nimic.
Insistențele lor ca vor pune în aplicare recuperarea datoriei mi se pare fără temei, însă sunt destul de agasante.
Nu înțeleg pe ce se bazează ei, legal vorbind (tot fac referire la faptul ca au preluat contractul de credit de la banca).
Ma puteți sfatui în acest sens?

Mulțumesc
Intr-un final s-a incheiat procesul, Instanta dandu-mi castiga de cauza printr-o hotarare definitiva Curtea de Apel - [ link extern ]
Banca mi-a returnat diferenta de bani dupa recalculare.
Doar ca, dupa ceva timp, primesc de la Kruk notificare cum ca mai am sa le dau cca 4700 euro.
I-am intrebat cum este posibil din moment ce instanta mi-a dat castig de cauza si datoria a fost achitata
Primesc raspuns cum ca acest proces nu are legatura cu executarea silita.
Am intrebat avocatul si mi-a spus ca cel mai probabil nu si-au actualizat baza de date
I-am notificat pe cei de la Kruk in acest sens si le-am trimis si Hotararile (desi au fost si ei amintiti ca si Intimat parat)
raspunsul lor a fost acelasi:
Având în vedere cele comunicate anterior, precizăm faptul că acţiunile creditorului actual pentru recuperarea debitului restant respectă dispoziţiile contractuale şi legale, iar procedura de colectare va continua până la recuperarea integrală a debitului menționat.


Sincer, nu mai inteleg nimic!
Am înțeles. Mulțumesc, dl Voinea!

Mulțumesc pentru lămuriri, însă nu îmi este clar dacă există un termen legal până când îmi poate returna banii, termen după care se poate declanșa procesul de executare.

Bună ziua
Am avut un proces cu o banca pe clauze abuzive.
După cca 3 ani, trecând pe rand pe la Tribunal, Judecătorie și în final la Curtea de apel, in noiembrie 2021 s-a dat sentința definitiva în favoarea mea, soluție în care obliga banca sa-mi restituie o diferență din banii achitați deja plus contravaloarea parțială a taxelor de judecată.
Pana în acest moment nu am primit niciun semn de la banca.
Va rog sa-mi spuneti daca exista un termen limita pana la care sa mi se restituie banii și care ar fi următorul pas, având în vedere ca banca nu da nici semn.
Din ce am înțeles, va trebui să execut silit banca, însă în acest caz va trebui să apelez la un executor judecătoresc, care, ma gândesc, îmi va cere o taxa. Se poate recupera aceasta taxa de la banca?
Am să aștept răspunsul ITM referitor la amenda pe care a spus că o aplica angajatorului
Bună seara,
Revin cu noutăți pe acest subiect.
Conform dispoziției dată de ITM, angajatorul avea obligația ca până la data de 15 septembrie 2020 să-mi returneze suma de bani oprita.
Suntem în 17 și nu am primit încă nici un ban, așa că am decis să merg din nou la ITM.
Ajuns acolo i-am explicat inspectorului situația. Drept răspuns a spus că nu mai are ce să facă decât să amendeze angajatorul însă și această sancțiune va fi degeaba întrucât cu siguranță nu va plăti amenda. Singura soluție ar fi să apelez la instanță.
Sincer, am rămas perplex. Adică tu, ca și instituție responsabilă cu respectarea drepturilor angajaților care, sa fim cinstiți, ce putere au aceștia în fața unui angajator cu putere financiara?
Ce mă sfătuiți? Pentru că nu vreau să îi las, nici pe cei de la ITM nici pe angajator.
Ce șanse am în instanță?
Mulțumesc.
Mulțumesc tuturor pentru răspuns.
Am primit înștiințare de la ITM prin care se stipulează că angajatorul este obligat să-mi restituie toți banii pe care mi i-a oprit.
Totodată, mi s-ar fi părut momentul oportun să tragă la răspundere angajatorul printr-o amendă corectionala pentru a descuraja pe viitor astfel de comportament.
Mulțumesc pentru răspuns. Aștept să-mi vina Apelul, pentru a vedea care sunt cererile.
Multumesc pentru raspunsuri.
Intre timp am fost la ITM pentru a solicita sprijinul. Am fost primit cu multa raceala, ca si cum i-am deranjat.
Mi s-a spus sa fac o cerere si mi-au dat termen 30-45 de zile.
Mentionez ca veneam echipat de acasa cu costumul, nu ma schimbam in vestiar.
Si da, costumul a fost achizitionat din banii proprii la cererea angajatorului, iar dupa ce mi-a fost restituita suma am semnat pentru luarea in primire a acestuia.
Costumul nu poate fi folosit decat probabil intr-un loc de munca asemanator (intre timp m-am angajat in alta parte, nefiindu-mi necesar).
Tot in Fisa de lichidare mi-a fost oprita si suma de 200 de lei, motivand ca reprezinta cheltuiala cu nu stiu ce asigurare medicala.
Referitor la acest aspect, singura legatura ar putea fi faptul ca intr-una din zile a venit o echipa de medici/asistente de la un laborator de optica medicala si au luat "comenzi" pentru ochelari celor care au vrut, in urma unor consultatii "gratuite".
Cu toate acestea, eu nu am beneficiat de niciun consult intrucat nu m-a interesat.