avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate alinapencu

Activitate alinapencu

1. un salariat care a fost detaşat din privat la un angajator din sectorul bugetar, care nu şi-a efectuat în timpul detaşării decât o parte din CO la care avea dreptul - dacă instituţia are temei legal să compenseze în bani CO neefectuat la încetarea detaşării, acesta neavând CIM cu angajatorul cesionar (la care este detaşat)? Sau dacă posibilitatea compensării în bani a CO este posibilă exclusiv la încetarea CIM?
2. interpretare art. 47 alin.(2) C.Muncii - în situaţia în care angajatul detaşat are conform CIM un salariu mai mare decat la angajatorul cesionar şi mai puţine zile de CO decât la angajatorul cesionar, care drepturi se iau în calcul ?(adică dacă se pot lua în calcul drepturile salariale mai favorabile din CIM "combinat" cu zilele de CO de la angajatorul la care se dispune detaşarea)?

Multumec.


Buna ziua,
Daca vreau sa trimit un angajat in interes de serviciu 2 ore intr-o alta unitate pe care o detinem, in acelasi oras, trebuie sa-i fac ordin de deplasare sau este suficient un email din partea angajatorului?
Multumesc.
Buna ziua,
in cazul in care am un salariat caruia doresc sa-i fac cercetare disciplinara, cum il instiintez?personal sau prin posta?
Buna seara,
Am un angajat care a fost dat afara pe reorganizare si desfiintare de post care a castigat in istanta.
Cum il reincadrez daca nu mai am postul?
Multumesc.
Buna ziua,

In cazul in care am un salariat care a intrat in concediu medical ( ex.cod 01), cum il pot verifica?
Care sunt pasii pe care eu, in calitate de angajator, trebuie sa-i fac?
pot sa-l verific din prima zi a concediului medical?

Multumesc.
Alina