avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Activitate valy69

Activitate valy69

Răspuns la discuția Reabilitarea, dupa noul cod penal
A fost condamnat definitiv la 3 ani,si a executat pedeapsa incepand cu luna august 2006. Poate indeplini conditiile legale de a beneficia de reabilitare ? Multumesc.
Răspuns la discuția Reabilitarea, dupa noul cod penal
va multumesc pentru atentie si raspuns , dar intrebarea se referea daca prin modificarile intervenite sanctiunilor infractiunilor prev in noul c pen., pot fi modificari si in procesul de reabilitare, exemplu daca o fapta dupa vekiul cod era de 5 ani, iar acum este prev cu 3 ani, sau pur si simplu nu conteaza decat decizia instantei de judecata cu sanctiunea de 3 ani inchisoare, si in mod natural decurg toate prevederile ,respectiv reabilitarea intervine dupa 4 ani de la data ispasirii pedepsei.? mai stiam ca pe langa acest termen de 4 ani in vederea reabilitarii,se mai adauga si un spor de jumatate din perioada condamnarii, in speta de 1,5 ani.... mai este prevazut si in prezent? multumesc.
buna ziua. Se poate invoca prevederile noului cod penal pentru a beneficia de reabilitare ? Concret in speta,condamnare cu inkisoare de 3 ani pentru art.215,289,291,c.pen.,cu execuatre incepand cu data de august 2006.Ce pasi trebuie urmati in continuare? Multumesc.