avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Activitate Lacrami0ara

Activitate Lacrami0ara

În caz că se ajunge la o înțelegere și ceilalți moștenitori îi cedează tot, soția (care, astfel, va deveni proprietar al imobilului soțului decedat) va trebui să plătească vreo taxă/vreun impozit, reprezentând vreun procent din valoarea estimată a apartamentului?
Mulțumesc.
Ceilalți sunt în silenzio stampa. Ei cred că în 2 ani de la deces pot deschide masa succesorală.
E ok.
Iar la punctul 4? :)
Mărturisesc că nu prea înțeleg diferența în acest caz între bun comun și bun propriu, dobândit înaintea căsătoriei.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Multumesc.
Totuși, care lege? Fiindcă, cota succesorală a soțului supraviețuitor, conform C. civ. (2009) 2011 (art. 972), este de 1/3 dacă vine în concurs atât cu ascendenții privilegiați (părinții defunctului), cât și cu colateralii privilegiați (frații d.).
Este coplătitor în actele creditului.
Am o prietenă căreia i-a murit soțul acum 1 an și 4 luni. Nu au copii. El a achiziționat un apartament înainte de căsătorie cu vreo 3 ani, prin credit ipotecar. În timpul căsătoriei au plătit, desigur, împreună rata lunară (vreo 8 ani), ea devenind și codebitor la credit. După decesul soțului plătește soția, care locuiește încă în apartament. Asigurarea de viață pentru credit s-a făcut pe numele soției în anul în care soțul a decedat. Ea nu are bunuri imobile în proprietate.
Soțul decedat are ambii părinți în viață și 3 frați. Nu s-a făcut nici o procedură de transmitere a moștenirii legale. Ar urma să se facă.
Întrebări:
1. Ce drept de moștenire are soția neproprietar asupra imobilului menționat anterior, în condițiile în care vin părinții și frații la moștenire?
2. Dacă are acest drept, la ce cotitate disponibilă?
3.Există vreun articol de lege care menționează situația specială de venire la moștenirea soțului soția care nu are bunuri imobile comune și de nici un fel?
4. În cât timp se poate începe procedura transmiterii moștenirii legale?
Răspuns la discuția Masini pompieri
Multumesc. :)
Răspuns la discuția Masini pompieri
Sunt masini de pompieri mai vechi aflate in dotarea unor institutii care au alta culoare decat cea rosie, gri de exemplu, asa au fost fabricate. Pentru a o aduce la firescul zilelor noastre este nevoie de o baza legala care sa justifice schimbarea culorii..., conventia se pare ca nu este suficienta :) Prevederea legala ar justifica investitia și modificarea cartii de identitate a vehicolului.
Răspuns la discuția Masini pompieri
Da, mi s-a mai zis. Voiam sa stiu si punctul dv. de vedere. Multumesc.
Răspuns la discuția Masini pompieri
Am studiat materialele propuse si ma asteptam sa gasesc negru pe alb :) informatia pe care dv. ati oferit-o la inceputul mesajului. E posibil sa fie vreun act normativ in legislatia romaneasca de ratificare al unuia international care sa specifice clar culoarea masinilor de pompieri? Multumesc.
Discuție Masini pompieri
Buna seara! Stiti cumva daca exista vreun act normativ in legislatia romaneasca (si care este acela) prin care se reglementeaza detaliile recuzitei I.S.U. (mai precis, culoarea rosie a masinilor de pompieri). Multumesc anticipat.