Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate botezatubv

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema destul de grava.Acum 3 saptamani am achizitionat un autoturism,inmatriculat pe Romania, de pe raza altui judet.Vechiul proprietar a binevoit sa-mi ofere toate actele necesare inclus o adeverinta de la ANAF catre primul proprietar in care se precizeaza ca la data de 14.04.2014 taxa nu a fost restituita.Mentrionez ca masina a fost adusa din Italia in 2008 si inmatriculata(mai inatai de primul proprietar pe DB iar mai apoi pe AG).
Am fost la finante si am luat-o in evidenta dar in momentul in care am mers la serviciul de inmatriculari mi s-a spus ca acea adeverinta de la ANAF trebuie sa fie scoasa pe numele meu.Nu era asta o problema grava(cu toate ca nu este logic deoarece din 14.04 si pana azi nu avea nimeni timp sa recupereze taxa),insa socul cel mai mare l-am avut la ANAF, unde mi s-a spus ca nu poate sa-mi elibereze o asemenea adeverinta deoarece ei nu vad cum ca taxa a fost platita initial si ca daca vreau sa o inmatriculez trebuie sa achit eu taxa(nu este deloc mare dar nu mi se pare normal sa o achit)
Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1)Cum s-a putut inmatricula masina in 2008 daca taxa nu a fost platita?
2)Cum este posibil ca in 2 judete diferite pentru 2 persoane diferite sa se poate elibera o asemenea adeverinta(cei din DB si AG au vederea mai buna sa inteleg?)
3)De ce pe cartea masinii apar calculate noxele daca nu a fost platita taxa si daca a fost scutit de la plata ei de ce nu se vede tot in carte(eu stiu ca asa ar fi trbuit)?
4)Daca fostii proprietari au facut fals si uz de fals(au dat spaga sau mai stiu eu ce, cu toate ca la o taxa de 110 euro nu vad de ce te-ai complica si mai ales ca nu au legatura unul cu altul) sau au beneficiat de aceeea adeverinta incompleta(pe ea scrie: nu s-a recuperat nu : s-a platit si nu s-a recuperat) eu nu pot beneficia de ea?Mi se pare firesc ca daca o agentie teritoriala ANAF sa poata elibera un asemenea document oricare alta sa faca la fel.
Va rog sa ma ajutati cu o solutie deoarece in acest moment singura pe care o am ar fi sa achit eu taxa.

Multumesc!