avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate addeco

Activitate addeco

Inspectorii ANAF m-au acuzat de evaziune fiscala, deoarece dintre cele 23 de facturi emise pe firma mea au gasit inregistrate si la mine pe firma din greseala 4 facturi si au dedus ca nefiind platite de mine este o operatiune fictiva de deducere TVA.
Am o problema cu o firma care a emis facturi fiscale pe numele firmei mele folosita ca si client, dar fara aprobarea mea, trecand ca delegati persoane care s-au dat delegati ai firmei mele, dar nu au nici o legatura cu firma.
Bunurile achizitionate au fost platite de delegatii fraudulosi, firma emitenta a inregistrat facturile emise la ANAF, dar eu nu am primit facturile emise pe firma mea si am aflat intamplator de existenta acestora, dupa un control de la ANAF.
Intrebarea mea este daca pot sa dau in judecata firma care a emis fraudulos facturile si pe ce motiv?
Multumesc.
Dorim, daca sunteti de acord sa ne reprezentati, o mediere cu X S.A., pentru plata unor despagubiri morale, deoarece prin actiunile unilor angajati ai acesteia (cerere de mita, discriminare, conflict de interese, jigniri, favorizare firme, uz de influenta, licitatii trucate, lipsa de transparenta) si prin neluarea unei pozitii de catre reprezentantii oficiali ai firmei, a reusit sa scoata de pe piata firma Y S.R.L. si chiar sa o falimenteze.
INFORMARE
Societatea comercială Y S.R.L. a fost înfiinţată în iulie 1991, fiind atestată de către AGENŢIA NAŢIONALÃ DE RESURSE MINERALE Bucureşti pentru elaborarea de studii de cercetare în domeniul industriei de ţiţei şi gaze.
Firma a finalizat 167 studii de fezabilitate pentru evaluarea resurselor geologice şi a performanţelor în exploatare a unor zăcăminte comerciale de hidrocarburi, diverse alte lucrări, 140 rapoarte de expertiză pentru studii de zăcământ, 1 proiect şi 1 raport de expertizare-supervizare de abandonare din exploatare a unei sonde în perioada 2000-2013 pentru: diverse copanii, iar în perioada 2000-2002 a fost consultantul firmelor unor companii americane si romanesti, pentru demararea unui program de reabilitare a exploatării gazelor naturale pentru unsprezece zăcăminte din România împreună cu compania abilitata in domeniu
Firma s-a clasat în Topul firmelor prahovene 2010: pe locul 1, categoria servicii microîntreprinderi, în Topul firmelor prahovene 2009: pe locul 6, categoria servicii microîntreprinderi, în Topul firmelor prahovene 2006: pe locul 8, după domeniul de activitate, în Topul naţional al firmelor private 2008: locul 19, după domeniul de activitate şi pe locul 31 în clasamentul judeţean, categoria microîntreprinderi, în Topul naţional al firmelor private 2006: locul 45, categoria microîntreprinderi, în Top Profit/Afaceri România 2009-2011 Microîntreprinderi, judeţul Prahova: locul 1, după domeniul de activitate.
Societatea comercială Y S.R.L. dispune de un nucleu de bază de specialişti cu experienţă de lucru (atât în ţară, cât şi în străinătate) în activitatea de producţie şi cercetare în domeniul petrolier.

În decursul timpului firma Y S.R.L. a şcolarizat şi alţi tineri ingineri care în prezent lucrează la numeroase firme din domeniul petrolier, agreate de X S.A.
În cei peste 22 de ani de activitate, firma Y S.R.L. a avut un comportament corect faţă de toţi partenerii de afaceri.
De la 01.05.2013 ultimii angajaţii au fost cedaţi unei firme concurente, după ce aproape un an de zile au fost ţinuţi acasă (din lipsă de lucru) cu salariul întreg.
Va informam ca in relatiile contractuale cu X S.A. am intalnit cazuri de cerere de mita, discriminare, conflicte de interese, uz de influenta, licitatii trucate si lipsa de transparenta, limbaj necorespunzator si jigniri, precum si favorizare firme, pe care le-am sesizat conducerii X S.A. si nu s-au luat masuri impotriva coruptilor, ci impotriva noastra, prin rezilierea tuturor contractelor pe care le aveam in derulare, fapt care a dus aproape la falimentarea firmei Y S.R.L. si la disponibilizarea a 6 angajati din cei 7 ai firmei.
Problemele aparute vizeaza: Cerere de mita, Conflict de interese, Favorizare firme, Uz de influenta, Descalificare de la licitatie,etc

Informari asupra acestor situatii au fost facute in mai multe randuri si catre X S.A., care a ales sa ne rezilieze toate contractele in derulare si catre:
Conducerea si Comisia de Etica X S.A. (atat la Bucuresti, cat si la Viena),
Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri: Domnului Secretar de Stat Z
A.N.R.M.: Domnului Presedinte si Domnului Director General DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE, CONSILIUL CONCURENTEI, TRANSPARENCY INTERNATIONAL, Presa
Mentionam ca in urma a 3 tranzactii (atasate) incheiate prin negocieri indelungate cu X S.A. am reusit sa recuperam o parte din banii datorati de catre acestia pentru lucrarile efectuate, dar neplatite la data rezilierii contractelor, in 07.10.2011. In aceste tranzactii ne-am asumat obligatia sa nu mai solicitam despagubiri pentru contractele reziliate, anulate sau pentru numeroasele lucrari neplatite in decursul colaborarii cu X S.A. si am semnat si o declaratie de renuntare la Notariat (atasata).
Consideram necesar sa mai mentionam ca in timpul colaborarii pe care am avut-o cu X S.A. (care a inceput in anul 1992), in special in perioada 2007-2011, desi am facut toate eforturile pentru a raspunde cu ONOARE la toate solicitarile X S.A., am fost traumatizati moral, indignati si totodata contrariati de multe aspecte negative, care au adus grave prejudicii firmei Y S.R.L., aproape de falimentarea acesteia.
Tinand seama ca cifra de afaceri medie anuala inregistrata de Y S.R.L. a fost de 200 000 Euro, pentru anii 2005-2011, pana in momentul rezilierii unilaterale de catre X S.A. a tuturor contractelor aflate in derulare, consideram ca in cca. inca cel putin 10 ani de activitate, Y S.R.L. ar fi avut o cifra de afaceri cumulata de cel putin 2 000 000 Euro. Totodata daca ar fi fost admisa de X S.A. la licitatia din septembrie 2012, Y S.R.L. ar fi incasat pe numai un singur studiu de zacamant, de marimea celor reziliate in 07.10.2011, cel putin 2 000 000 Euro. De aceea consideram ca suma de 2 000 000 Euro este pe deplin justificata si reprezinta un minimum al prejudiciilor materiale si morale aduse de X S.A. catre Y S.R.L.


Interventie moderator: in respectarea regulamentului de forum, va rugam sa nu identificati in postarile dvs. persoane juridice sau fizice. Multumesc pentru intelegere