avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate Alex280594

Activitate Alex280594

Accident cu victima am avut si eu, dupa aproximativ 6 luni de condus pe dovada prelungita o data la 30 zile, mi-a fost suspendat permisul pt 180 zile, daca ai posibilitatea sa nu iei mereu dovada, iti sugerez sa faci asta deoarece o sa ti se scada zilele in care nu mergi dupa dovada din pedeapsa finala, eu am avut doar 8 zile, mi-as fi dorit sa stiu si eu asta ca as fi alternat o luna cu o luna.
Mie mi-a fost suspendat 180 zile dupa clasare, indiferent ca victima era sub influenta alcoolului si a fugit efectiv in fata mea, trist ca legile sunt in asa fel incat pedepsele sunt aplicate fara a tine cont de circumstante. Nu aveam nici viteza, nici alcool sau altceva, ah...si victima nu a avut nici o zi de spitalizare, a plecat pe picioarele ei acasa.
Scuze, nu ma pricep, vazusem ceva pe dispozitia primita, de atacat in instanta si ma gandeam ca as putea face contestatie, totusi, exista vreo modalitate de a-mi reduce suspendarea sau a face ceva in privinta asta?
Buna ziua. Am avut un accident cu vatamare corpolara (eu fiind vinovatul). Astazi, dupa clasarea dosarului, am primit 172 zile suspendare permis. Exista vreo cale prin care pot reduce suspendarea? Mentionez ca depind de permis la locul de munca. Daca fac contestatie, pot pierde ceva in caz ca nu castig? Mentionez ca pietonul avea alcoolemie si a fugit brusc pe trecere, fiind luat la rost si de politistii veniti la fata locului ce au vizualizat si camerele din zona. Ar putea cantari chestiile astea la contestatie, sau cu ce motiv m-as putea prezenta?Ah, si pietonul nu a avut nici o zi de spitalizare, a plecat pe picioarele lui acasa. Multumesc.
Am mers la politie sa predau permisul si au spus ca pana nu vin cu hotararea definitiva primita acasa, nu il pot preda. Hotararea definitiva fiind dupa cele 30 zile in care pot face apel?
Arata-ti-mi in hotarare unde mi-a fost adus la cunostinta ca trebuie sa predau permisul, de asemenea, nu vad legatura dintre neacordarea de prioritate si art 101, , alin 1 pct 3 mentionat atat in PV cat si in hotarare.
Si daca eu as fi vinovat ca n-am acordat prioritate, de ce mi-ar anula sanctiunea amenzii si a punctelor? Ori sunt vinovat ori nu? Si practic daca este asa, eu acum trebuie sa merg sa dau permisul? Nu trebuia sa imi fie adusa la cunostinta si chestia asta? Ciudat.
Buna seara, in primul rand imi cer scuze daca n-am postat unde trebuia.
Pe scurt: In luna Mai (2021), mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 30 zile fiindca nu am acordat prioritate unui vehicul dupa spusele agentului constatator (in realitate nefiind nici un vehicul in apropriere). Am depus o contestatie in acest sens, am fost prezent la o sedinta si a mai urmat inca una la care nu m-am prezentat. Astazi a fost sedinta si tot astazi am verificat pe portal just sa vad in ce stadiu se afla sau la ce concluzie s-a ajuns.
Asta e ce am gasit :
Tip solutie: Admite in parte plângerea
Solutia pe scurt: Admite în parte plângerea contraventională formulată de către petentul NUMELE MEU în contradictoriu cu intimata Inspectoratul de Politie Judeteana. Anulează în parte procesul verbal de contraventie seria ***** încheiat în data de 02.06.2021, în sensul că înlătură sanctiunea amenzii contraventionale în cuantum de 580 lei si a punctelor de penalizare în număr de 4, aplicate în baza contraventiei prevăzute de art.101 alin.1 pct.3 din OUG nr.195/2002. Mentine în rest dispozitiile procesului verbal de contraventie seria ***** încheiat în data de 02.06.2021. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, urmând ca cererea să fie depusă la Judecătoria Iaşi.
Document: Hotarâre ***** 21.10.2021

Intrebarea mea e: Am castig de cauza? Permisul ramane la mine cu dreptul de conducere? Nu mi-e clar, am cautat respectiva lege dar la cat ma pricep eu, nu are legatura cu neacordarea de prioritate.
Mentionez ca pe langa neacordare am mai avut si alte contraventii (centura+nerespectarea indicatorului)
Multumesc !
Răspuns la discuția Proprietar talon in arest
Fiscalul de la vanzator l-am primit, am mers la primaria de care apartin si am inscris masina, pentru care platesc impozit din 2013. Dar cand am fost la rutiera, doamna de acolo a constatat ca vanzatorul a semnat diferit in 2 locuri. De asta si situatia in care ma aflu..
Răspuns la discuția Proprietar talon in arest
ynocentta a scris:

Daca masina este radiata cine figureaza drept proprietar ?


Pai el a ramas pe cartea masinii si pe certificat,eu la primarie platesc impozit din 2013,practic la primarie eu