avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate Emil0458

Activitate Emil0458

Răspuns la discuția Concedii medicale
Inca o data multumesc! Nu sunt precizari si nu stiu daca e corect sa trimit niste acte cu regim special prin posta. Poate ca cei ce fac legile ar trebui sa fie mai atenti!
Răspuns la discuția Concedii medicale
Multumesc! Daca la P.F.A.-uri situatia depunerilor declaratiilor pt.recuperarea sumelor de c.m.-uri este clara, pt.agentii economici nu poate fi interpretat la fel?
ART. 5 - Ordin 60/32/2006 privind normele de aplicare a OUG 158/2005
(1) Pentru a beneficia de concedii şi indemnizaţii, persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 sunt obligate să depună declaraţia de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii la CASA DE ASIGURÃRI DE SÃNÃTATE la care aceştia sunt luaţi în evidenţă ca plătitori de contribuţie de asigurări sociale de sănătate.
(2) Declaraţia de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii se întocmeşte în formă scrisă, conform modelului prezentat în anexa nr. 4, şi se depune personal sau de către persoana împuternicită de titularul declaraţiei.
(3) Ori de câte ori intervin modificări asupra elementelor care au stat la baza declaraţiei de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii este obligatorie depunerea comunicării de modificare a acesteia, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia modificării respective, conform modelului prezentat în anexa nr. 5.
Pot fi trimise cererile de recuperare pt.concedii si prin posta? Daca da as dori norma sau art. de lege. Multumesc!