avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Activitate RoSo

Activitate RoSo

Mulțumesc!
Unei persoane care obține venituri atât din salariu, cât și din pensie i se oprește C.A.S.S. din ambele venituri.
Logic ar fi ca reținerea să se facă doar dintr-unul dintre venituri.

Unde scrie că se poate reține C.A.S.S. de două ori pentru aceeași persoană?
Dacă îmi verific calitatea de asigurat medical în website-ul C.N.A.S., observ că există o discrepanță față de situația din realitate.

Întrebare: unde verifică personalul medical starea de asigurat a unui pacient? Au o aplicație separată sau tot pe site-ul C.N.A.S.?

Mulțumesc!
Cei de la salubritate vin din nou abia luna urmatoare. Dar voi suna daca ii prind iar in actiune.
Multumesc.

Astept in continuare si alte raspunsuri la intrebarea mea.
Conform hotararii nr. 64-2021 a consiliului local al S3, este interzisa folosirea masinilor pentru indepartat frunzele prin suflare in sectorul 3. Dar serviciul de salubritate (aflat in subordinea consiliului local) foloseste in continuare aceste aparate. Conform hotararii, aplicarea amenzilor se face de catre Directia generala de politie locala a sectorului (aflata in subordinea primarului de sector).

Am trimis o plangere catre primaria de sector avand ca destinatar Directia generala de politie locala a sectorului, plangere indreptata impotriva serviciului de salubritate pt. ca acesta din urma sa fie amendat.
Dar cei de la primarie au directionat ilegal plangerea mea catre serviciul de salubritate, caci de la acesta am primit un raspuns in care se lauda cu ce bine isi fac ei treaba.

Am retrimis plangerea catre primaria de sector si am scris in e-mail sa o trimita precis Directiei generale de politie locala a sectorului. Ulterior, am vazut ca plangerea aceasta a 2-a a fost clasata.

Intrebarea mea este: cui ma adresez in continuare?
Multumesc.
Da. Si daca exista o lege care interzice fotografierea chipului persoanelor in public, chiar daca acele fotografii nu vor fi publicate nicaieri.
Daca cineva are un raspuns la intrebarea mea, va rog sa il scrieti. Multumesc.
Nu, nu stiu.
Am fost fotografiată într-un mijloc de transport în comun de un individ, de aproape, acesta folosindu-se de telefonul său mobil.
Nu mi se pare normal și nu vreau ca imaginea mea să fie preluată de diverși pentru „uzul” lor pesonal, chiar dacă nu o publică pe nicăieri.
Bănuiesc că este clar că nu merge rugat să o șteargă.

Există vreo lege de care mă pot folosi în acest caz? Mulțumesc.
Exact aceasta caut, sa-mi fie sugerat un obiect al cererii. Nu vad de ce ar fi absurd acest lucru.
Vreau ca societatea comerciala, in urma procesului, sa aiba ceva de pierdut, caci doar asa nu imi va mai incalca dreptul data viitoare.

Problema consta in aceea ca sunt si alte firme care imi incalca acelasi drept.
Am urmat calea cu petitie catre institutia din legea X si au fost aplicate amenzi. Dar, in mod surprinzator, una dintre societatile amendate mi-a incalcat dreptul din nou, dupa mai multe luni, realizand aceeasi contraventie. Concluzia cred ca este clara: functionarul public "a uitat" sa comunice societatii procesul-verbal de constatare si aplicare a amenzii astfel incat, dupa doua luni de la aplicarea sanctiunii, obligatia de plata s-a prescris.

Deoarece vad ca instantele nu acorda despagubiri pentru daune morale in acest caz (lucru aberant de altfel), asteptam o propunere de obiect al cererii.