avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate ghituica

Activitate ghituica

ma voi asigura ca notarul va cunoaste adevarul ... Adevarul este in defavoarea cumparatorului - practic acesta cumpara o suprafata cadastrata si intambulata net superioara realitatii fizice care este net inferioara. Nu numai cumparatorul va cunoaste toate detaliile nefavorabile lui , dar si notarul si vom chema si vecinii implicati sa inteleaga si aceia ca noi am facut cunoscut adevarul si nimeni nu se va putea ridica cu pretentii asupra nimanui niciodata ! Eu nu merg dupa principiul - cum ar putea afla persoana x ! Va afla cu lux de amanunte de la mine . Vreau sa dorm linistit si nimeni - cel putin pe mine sa nu ma poata acuza de ceva . Dar in aceasta ordine de idei imi este teama ca fac eforturi inutile si pina la urma daca prin absurd cineva se va gasi amator sa cumpere sa fim opriti de notar din cauzele citate anterior. Este exclus un posibil proces in instanta pentru a clarifica noi mostenitorii aceste neregului existente - ar dura foarte mult , ar costa mult si nu ne-am putea recupera banii cheltuiti din vanzarea propietatii. Orice incercare de a furisa minciuna pe o asemenea tema poate avea rezultate devastatoare viitoare !
doresc sa pun urmatoarea intrebare . Notarii accepta sa semneze o vanzare-cumparare daca actele celor care vand [ act propietate , cadastru , intabulare etc ] nu sunt conforme cu realitatea , chiar daca cumparatorul stie de problema si o accepta ??! Este vorba pe scurt de o casa cu teren - care in acte figureaza cu mult mai mult si in realitate apare diferenta mare la terenul suprafata totala . Actele sunt actuale si valabile ; realiatea nu coincide cu actele din motive ce pe noi ne depasesc - am ales sa spunem oricui care este interesat adevarul , dar imi este teama ca ma stresez cu posibili cumparatori degeaba fiindca nu vom trece de notar . Noi suntem 3 mostenitori . Multumesc pentru orice raspuns ! Formularea mea este corecta si nu va indoiti ca nu intelegeti ce cititi .
de sase luni sau poate mai bine ; dar nici nainte nu prea depuneau eforturi extraordinare .Ultimii doi ani am lucrat in uniune si deacuma nainte nu cred ca voi avea job in Romania . Cei de la care primeam din cand in cand mail vorbeau de o datorie de numai 2200 lei .
buna ziua ! Va prezint o problema legata de cateva datorii acumulate in timp - nu foarte mari dar am intentia sa le achit si nu stiu cum . In urma cu ceva ani , cand fie o retea de telefonie mi-a acordat lucruri in rate pe care le-am platit un timp si apoi nu am mai putut plati ; fie o banca mi-a acordat un credit mic la care s-a repetat aceeasi poveste , si chiar o institutie nebancara de imprumut mi-a mai dat vreo 1000 lei ..... In principiu sunt dator la vreo 4-5 diferite societati comerciale , in calitate de persoana fizica . In timp mai ma contactau cate unii pe mail acuma nu ma mai deranjeaza nimeni . Cand am dorit sa-mi fac un abonament de internet nu mi l-au oferit fiindca o alta retea de telefonie decat cea la care sunt dator m-a gasit cu datorii neplatite - mi-au spus ca mi-l da doar daca depun o garantie de 3000 lei . Suma datoriei generale nu ar fii mare si ma intreb daca exista un loc unic la care sa o pot plati toata odata si bineanteles nici sa nu mai fiu deranjat si sa ma scoata si din lista rau platnicilor . Nu s-a ajuns la blocari de conturi sau tribunale . Practic se poate sa vreau sa ma achit dar nu stiu cum sa fac . Ce ma sfatuiti ?! Multumesc ! Cred ca in totalitate datoria acumulata s-a plafonat la 1000 euro .
multumesc
buna ziua ! As dori sa intreb daca este legal ca sora mea sa faca o donatie sub forma de propietate [ cota parte din propietatea comuna ] la notar , si eu sa-i preiau partea inregistrandu-ma la primarie ; bineanteles cu acte notariale ?
Situatia noastra [ 3 mostentori ] se prezinta astfel ; in urma decesului tatalui am mostenit o casa batraneasca in Braila. S-a facut succesiunea si suntem inregistrati la Primaria Braila. Tata a cumparat propietatea in 1981 , a facut cadastru si intabulare in 2016 ; incercam sa vindem si nu putem !! De ce ?! Suprafata in mp totala din acte e mult mai mare decat cea fizica. In cadastru mai apare o cladire si suplimentar un teren care fizic acum sunt folosite de familia de la care a cumparat propietatea in 1981. Curtea noastra si a lor este bine delimitata de garduri . Cand ne-am trecut casa pe numele nostru am complectat in hartiile de la primarie suprafetele din acte , si nimeni nu ne-a atras atentia in nici un fel si tatal nostru a fost fazut in sistemul informatic al primariei cu aceasta propietate. Vreau sa analizati aceasta problema si din urmatorul unghi ! Tata era un om speriat ca cineva sa nu-i vanda casa . A fost la viata lui obisnuit cu tribunalele si procesele. Se poate sa existe vreun artificiu prin care el sa fii cedat cu buna stiinta din propietate ? Cadastru - cum am spus e pee numele lui si include parte din curtea si casa vecinilor. Acesti vecini nu sunt rude cu noi. Am gandit sa merg la primarie si sa intreb pe cata suprafata toatala platea impozit . Daca se dovedeste ca el platea impozit pe suprafata din cadastru si din contractul de vanzare , ce credeti d-stra ca trebuie facut astfel incat sa nu ne poata nimeeni acuza de inselatorie la vanzarea propietatii ? Vecinii sunt oameni simpli fara educatie si nu vreau sa ii sperii cu ceva , ci chiar as cauta sa-i protejez. Va multumesc si daca m-am facut inteles astept cu nerabdare raspunsurile d-stra.
Pentru o firma cu 7 angajati ce doreste sa aplice somajul tehnic - exista si alte alternative care sa ajute angajatorul sa-si revina , oprind activitatea fizica a firmei ? Doresc sa stiu si daca somajul tehnic se aplica tuturor angajatilor in grup , sau se aplica chiar si izolat pentru un numar mai redus de angajati ; ca restul grupului sa ramana in lucru - exemplu , din 7 ; 4 in somaj tehnic si 3 in lucru - se poate asa ceva? Dar important este sa stiu daca angajatorul aflat in dificultate are alte alternative la somajul tehnic , astfel incat sa aiba cheltuieli cat mai reduse . Multumesc frumos .
Răspuns la discuția Batran aruncat de copii
Chiar dacă se specifică undeva că pot exista sau nu rude de gradul unu , se face numai cu scopul de a conştientiza . Această procedură are şi scopul de a reduce aglomerarea spaţiilor unde se îngrijesc persoanele în vârstă instituţionalizaţi. Dar se dovedeşte inutilă procedura , făcând dovada veniturilor şi chetuielilorunei rude de gradul unu ; astfel nu poţi îngriji pe cineva dacă nu ai venituri şi dacă nu te interesează. Cum spunea cineva , bătrânii se pot îngriji de viitorul lor nainte de a îmbătrâni. O soluţie este cedarea propietăţii în favoarea persoanei ce o îngrijeşte....
Se află într-o situaţie fără ieşire şi complicată.