avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate ionut_

Activitate ionut_

Da,procesele penale..am o infracțiune de refuz probe biologice,infracțiunea fiind săvârșită în 04.2017,am rămas în pronunțare pe 24.11.2022,mă tot frământă că nu știu în ce măsură se va ține cont la hotare de Decizia 297/2018 privind prescriptia.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Prescripția răspunderii penale a câștigat mult teren și se dau hotărâri cum doriți.
Parchetele insa se mai lupta.
Daca aveti avocat știe acesta ce are de făcut.
Fără avocat nu veți ști sa va apărați corespunzător.

Va referiți la procesele penale înțeleg eu.

Scris din București 2022

Cineva care care poate spune daca se dau hotărâri pe baza prescripției după ce s-@ pornuntat ÎCCJ pe 25 oct?se mai ține
cont de încetarea termenului de prescripție sau nu?
Buna ziua!îmi puteti spune daca s-ar pronunțat Înaltă Curte privind ordonanța din 25:05:2022 privind prescriptia?
Apărător am angajat,dar nu îmi oferă răspuns concret,am discutat cu alți trei avocați și am primit răspunsuri incerte,ori nu s-au adoptat ordonanța din 25:06,ori așteaptă o hotărâre de la alte complete pentru a le invocat în cerere..despre ce acte spuneți?dosarul este in camera preliminară încă,nu s-au fixat termen de judecată!

Mihăilă Sebastian a scris:

Depinde ce acte s-au facut in dosar si la ce data. Angajati-va un aparator care sa consulte dosarul si sa va spuna exact.

Bună seara!in 15:04:2017 mi-a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea:refuz prelevare mostre biologice art 337.
Îmi puteți spune odată cu ordonanța din 25:05:2022 a intervenit prescripția,dosarul încă nu este pe rol,pe data de 07:06:2022 a fost trimis la camera preliminară.
Exact, în acești 4 ani tot am fost la secție pentru a clarifica, dar îmi tot invoca motive doar sa nu ma audieze.. Îmi puteți spune va rog, dacă în prezenta avocatului sunt obligați sa arate ce probe au în dosar, de ce sunt acuzat?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca aveti calitatea de suspect/inculpat aveti dreptul sa consultati dosarul. 4 ani de zile este o durata excesiva pentru activitatea de urmarire penala raportat la complexitatea cauzei.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.

Bună ziua! Mi s-a deschis dosar penal în mod abuziv în urma cu 4 ani precum am condus sub influenta băuturilor alcoolice, mașina fiind parcata cu anunț,, de vânzare,, de cel puțin 10 zile, fiind sunat de către polițist sa vin sa o mut ca au o reclamație.. Ajungând la mașină, dansul a considerat ca masina am adus-o în urma cu 10 min, spunând mi ca ma,, face,, el...
A cautat zilele următoare filmări din zona, am primit înștiințare ca mi se suspenda dreptul de conducere, și de atunci nimic. Am fost tot timpul la secție, îmi tot invoca motive și nu vor sa îmi ia declarație pentru a rezolva acest dosar deschis în mod abuziv! Întrebarea mea este, dacă ma duc însoțit de Avocat, polițistul este obligat sa arate acestuia probele care sunt împotriva mea?
Multumesc anticipat!
Acest dosar s-a deschis prin abuz, mașina era parcata, martori nu exista, este posibil ca milițienii sa aștepte prescripția faptei ne având probe? Am fost de aprox 15 ori la secție pt a rezolva, dar tot timpul îmi invoca motive banale..

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Angajati-va avocat si depuneti plangere pentru tergiversarea cercetarilor.

Bună ziua! Am revenit cu aceasi problema, din 2017 de când a fost deschis dosarul, nu s-a rezolvat nimic, nici măcar nu m-au citat, am fost la secție de aprox 15 ori, și ma tot amână, se feresc într-un fel sa rezolve aceasta problema! Ce este de făcut?


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Cand va citeaza in calitate de suspect si dati declaratie, de ex.

Pe baza cărui motiv se poate întrerupe? Precizez ca la politie nu am fost chemat pentru audieri, am fost la dânșii de nenumărate ori pentru a îmi finaliza dosarul, pentru a îl trimite către parchet și îmi tot invoca motive, ca sunt pre încărcați, ca sunt în concediu, etc.
Multumesc anticipat pentru rasp.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu se va ajunge la prescriptie. Termenul este de 5 ani, dar se poate intrerupe si dupa fiecare intrerupere curge un alt termen.