avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate ChristianL

Activitate ChristianL

Multumesc de sugestie, am cerut acolo si am fost trimis la lichidatorul judiciar pentru intreprinderea aflata in insolventa. Acesta afirma ca nu are cartea de munca care a fost luata de Parchet si nu a fost returnata ceea ce pare sa fie regula la dosare pentru cei ramasi in strainatate inainte de 1990 si condamnati de Tribunalul Militar Bucuresti. Am solicitat confirmare atat la Tribunalul Militar Bucuresti cat si la Parchetul Militar dar nu am primit nici un raspuns. Ce pot face ca sa-mi recuperez cartea de munca? Nu exista reglementari legale pentru aceste situatii? Stie cineva daca inainte de 1990 cartile de munca ale celor ramasi afara erau luate de Parchet, asa cum afirma lichidatorul judiciar?
Biroul Relaţii cu Publicul (pentru eliberarea de acte privind drepturi ale cetăţenilor români şi străini)
Bd. Regina Elisabeta 49, sector 5, Bucureşti (accesul la ghişeu se face prin str. Gutenberg)
Am intrebat deja la Arhivele Nationale pentru Bucuresti, cred ca au biroul vis a vis de Cismigiu. Cartea de munca nu figureaza de fapt printre documentele de care se ocupa.
Am ramas in strainatate in 1988 in timpul delegatiei si Tribunalul militar Bucuresti m-a condamnat la inchisoare. Intreprinderea de comert exterior pentru care lucram atunci s-a privatizat cu straini si afirma ca nu au cartea mea de munca la arhiva, nu au nici numarul ei sau date pe baza careia sa refaca statul de plata. Stie cineva care era procedura in asemenea cazuri si unde s-ar putea gasi cartea de munca? Consulatul de aici mentioneaza ca " adeverințe de vechime în muncă, carnetul de muncă ori un extras din cartea de muncă se obțin de la Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei, Oficiul pentru Evidența Documentelor de Asigurare, Intrarea Aurora nr. 17C, sector 1, Bucuresti ." dar nu sunt sigur ca se aplica in cazul meu, probabil pentru cei care CNP primit dupa 1989. O alta idee este ca s-ar afla in dosarul de la Tribunalul Militar care am citit tot pe acest Forum a trimis dosarele la CNSAS dar si in acest caz nu cred ca o pot obtine de acolo. Fara cartea de munca nu voi putea obtine pensie desi am adeverinte pentru perioada lucrata dar care se pare ca nu au nici o valoare daca nu au platile si nu poti declara Cartea de munca pierduta in Monitorul Oficial deoarece nu ii stiu numarul si nu se regaseste nicaieri.