avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel_Bondoroi

Activitate Daniel_Bondoroi

Asta m-a ajutat mult. Daca este o cunostinta sau ruda nu va mai fi nici o problema, nu?
Scuzati va rog raspunsul tardiv, am calatorit mult in ultimele zile. Situatia este urmatoarea: detin o societate comerciala ce distribuie sisteme inteligente de prevenire a accidentelor in traficul rutier. Am pornit aceasta firma din dorinta de a vedea o schimbare in bine pe drumurile tari, una care sa duca la un trafic mai sigur si mai civilizat. Deoarece la noi, deocamdata, nu se pune accentul pe asemenea sisteme am decis sa incerc sa implic locuitorii tarii. Astfel doresc sa fac urmatoarele:
1. sa infiintez o fundatie/asociatie non-profit
2. sa organizez o campanie de strangere de fonduri, cum a fost si cea de strangere de fonduri prin sms pentru reabilitarea Spitalului de copii Marie Curie. Astfel orice persoana fizica va putea dona printr-un simplu mesaj, banii urmand sa intre in contul fundatiei.
3. sa implic si societati comerciale care vor sa sponsorizeze campania si fundatia prin legea sponsorizarii.
4. fundatia sa cumpere la societatea mea aceste sisteme. Acestea vor fi donate primariilor si vor fi instalate de catre personalul calificat al firmei. Tin sa mentionez ca adaosul comercial al produselor va fi unul minim, atat cat sa acopere cheltuielile cu produsele, transportul si montajul acestora.

Doresc sa intreb daca va fi vreun conflict de interes avand in vedere ca sunt asociat in cadrul firmei si voi fi si presedintele fundatiei.

De 9 ani calatoresc mult pe drumurile tarii si am vazut prea multe accidente. O buna parte dintre ele ar fi putut fi evitate. Doresc sa fac drumurile noastre mai sigure si sa fie mai putin oameni care isi plang mortii.

Multumesc pentru raspunsurile Dumneavoastra,
Daniel
Multumesc pentru raspuns. As dori sa intreb daca in cazul pe care il descrieti Dumneavoastra firma Y poate deduce acea suma, cu care a cumparat produsul, din impozitul pe profit, conform legii sponsorizarii.
De asemenea as dori sa intreb care este procedura de achizitie pe care trebuie sa o faca fundatia (pentru acelasi tip de produse) in cazul a primit bani de la persoane fizice printr-o campanie de strangere de fonduri.
Buna ziua,

Am o nelamurire legata de o sponsorizare si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Firma mea, persoana juridica, furnizeaza un produs si serviciu X ce are impact social pozitiv. Sunt in legatura cu o companie Y ce doreste sa se implice intr-o actiune sociala sub forma unei sponsorizari.
Am urmatoarele nelamuriri:
- Poate firma Y sa incheie un contract de sponsorizare cu o fundatie ce urmeaza sa achizitioneze produsul de la firma mea? Mentionez ca produsul urmeaza sa fie donat de catre fundatie primariei pentru ca ea este utilizatorul final iar beneficiarii sunt locuitorii orasului.
- Trebuie sa organizeze fundatia licitatie pentru achizitionarea produsului? Suma se ridica la peste 100.000 euro.
- Fundatia trebuie sa ceara mai multe oferte de pret si sa aleaga produsul cel mai ieftin?
- In cazul in care eu detin o fundatie, este problema daca firma Y sponsorizeaza fundatia mea si aceasta achizitioneaza produsele de la societatea mea comerciala?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.