avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate lenuta56

Activitate lenuta56

Va multumesc pt. raspuns, insa la noi scarile sunt delimitate atat la subsol cat si la terasa, iar subsolul scarii mele a fost inchiriat cu acordul proprietarilor. Nu vrem sa facem alta asociatie, ca nu prea are cine sa faca toate demersurile, insa administratorul sustinut de presedintele ales care locuieste pe alta scara au un instalator de ei agreat, caruia ii platesc sume uriase pt. lucrari, iar aceste sume sunt achitate de catre toti proprietarii. Multi dintre proprietari mai in varsta, nu inteleg ca nu trebuie sa plateasca un serviciu de care nu beneficiaza. Li s-a inoculat ideea ca daca este asociatie , trebuie sa fim ca intr-o familie si ca este corect sa platim toti reparatiile tevelor de la o scara, care sunt destul de piperate.
Asociatia este comuna, toate cheltuielile privind utilitatile si cele administrative sunt separate pe fiecare scara, numai cheltuielile privind reparatiile de pe o scara sunt impartite la toate scarile. deci o scara beneficiaza de anumite lucrari iar celelalte trebuie sa suporte costurile.
Locuiesc intr-un bloc compus din trei scari, scarile sint contorizate separat la toate utilitatile si sunt delimitate, avand subsoluri separate. O scara si-a facut la subsol boxe, una a inchiriat un spatiu pe o suma modica, iar scara pe care locuiesc a inchiriat subsolul integral cu acordul proprietarilor care nu au dorit sa-si faca boxe, dar pe o suma mai mare. Acum vine necazul. Banii proveniti din chiria subsolului nu sunt depusi intr-un cont separat ci in contul asociatiei sin de acesti bani beneficiaza toate scarile. In plus administratorul, atunci cand face anumite reparatii la o scara repartizeaza cheltuielile la toate scarile. In lege spune clar ca acele cheltuieli privind reparatii, zugraveli sau alte imbunatatiri, se achita de cei care beneficiaza, nu de tot blocul. Va rog sa ma lamuriti daca am dreptate si de ce trebuie ca banii proveniti din chiria subsolului comun scarii si nicidecum al blocului trebuie sa beneficieze si celelalte scari.