avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate CristianM217

Activitate CristianM217

M-am mai uitat inca o data pe PV dupa ce am citit raspunsurile dvs., pentru care va multumesc, si am mai observat ceva.
Locul descris ca loc al faptei este Bld. Unirii - RATB Pta. Unirii 2 iar plangerea impotriva procesului verbal de constatare se poate depune la Judecatoria Sector 4, confor celor scrise pe PV.
Insa locatia este cu totul alta. Mai exact statia RATB este Pta. Unirii 1 (exact in fata la magazinului "Gogoasa Infuriata") iar Bld. este de fapt Splaiul Independentei. Locul din PV este cu totul altul dupa cum am indetificat si pe Google Maps.
Acestea fiind spuse, unde anume trebuie sa depun plangerea impotriva PV, la Judecatoria Sector 4, conform PV? Este bine de mentionat in plangere si aspectul mai sus trecut?
Va multumesc.
O zi placuta!
Buna ziua,

Va descriu urmatoarea intamplare pentru care sper ca pot gasi solutionare.

In timp ce conduceam auto personal in drum spre casa, am oprit in zona Pta Unirii 2, la inceputul unei statii RATB pentru mai putin de 30 secunde (nici macar nu am oprit motorul dar este irelevant timpul tinand cont de faptul ca oprirea este interzisa), pentru a lua pe cineva care ma astepta. Dupa ce ma reinscriu in trafic si trec de interesectia semaforizata care este la 50-60 metri de locul in care am oprit, un echipaj de politie ma opreste (acesta se afla deja stationat in centrul intersectiei)
Motivul: Oprire voluntara auto in statie RATB in mod neregulamentar.
Am incercat sa ii explic agentului de politie faptul ca mai mult de 30 secunde nu am stationat insa motivatia acestuia a fost ca am incurcat circulatia in momentul in care am reintrat pe banda de circulatie si ca nu aveam voie sa opresc acolo. Astfel mi-a luat actele si s-a indreptat spre masina de politie pentru intocmire PV.
I-am spus ca nu am mentiuni asupra constatarilor si asa m-am ales cu amenda.
Intrebarea mea este daca pot contesta PV in conditiile in care:
- numarul de inmatriculare este trecut eronat in procesul verbal, B88... in loc de B87?
- pot contesta PV tinand cont de faptul ca nu poate prezenta dovada ca eu am oprit in acel loc. Nu mi s-a facut nicio poza iar politistul era in centrul intersectiei si a observat foarte clar ca am stat doar o fractiune de minut, in conditiile acestea un avertisment mi se parea mai corect.

Cert este ca voi plati amenda, vina o recunosc, insa mi se pare un exces de zel din partea agentului de politie in conditiile de fata.

Multumesc anticipat.