avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate bia2015

Activitate bia2015

Răspuns la discuția Succesiune
Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Succesiune
Deci mama are 1/4, nu jumătate din toată averea fratelui decedat?
Discuție Succesiune
Bună ziua!
Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea problema:
Vreau sa deschid o masa succesorala. Am 5 frați dintre care unul a decedat in aprilie 2015. (In urma acestui frate vreau sa deschid succesiunea). Un alt frate dintre ceilalți 4 este înfiat cu drepturi depline de catre o alta familie (pierzandu-si toate drepturile după familia naturala din cate știu eu...).Menționez ca fratele meu defunct nu are copii sau soție (moștenitori directi). Imediat după moartea lui, mama mea a facut un testament la notar prin care ii lasa partea ei (care i se cuvine in urma succesiunii după fratele defunct) FRATELUI MEU INFIAT.
În momentul de fata, am rămas doar eu și încă 1 frate în viata+ala infiat. Mama mea a decedat în 2016. Având în vedere ca eu abia acum vreau sa deschid succesiunea, intrebarile mele sunt:
1. Intre cine se împarte averea fratelui meu decedat? Fratii rămași în viata?
2. Mai este valabil testamentul mamei mele dacă la momentul de fata ea nu mai este în viata? Adică, ma gândesc ca dacă era în viata, avea 50% din averea fratelui defunct. Dar dacă abia acum vreau sa deschid succesiunea, nu se iau în calcul doar moștenitorii vii? Atunci de ce nu ar avea și tata o cota parte, care e mort din 2007?
3. Mai intra in masa succesorala și fratele înfiat? Dacă da, are aceleași drepturi ca și noi ceilalți?
Multumesc!
Terenul este dobândit în anul 1987, nu a fost niciodată proprietatea statului. La primarie figurează în registru pe numele fratelui meu decedat.
Am o întrebare legata de deschiderea unui proces de succesiune. Am 4 frați și unul decedat. Cel decedat nu are moștenitori direcți (soție sau copil), prin urmare, averea lui se împarte între frați (părinții fiind și ei decedati). Întrucât unul dintre fratii mei în viata nu este de acord cu deschiderea succesiunii pe cale pașnică (la notar), singura varianta e instanta. Problema este ca in instanta se cere titlu de proprietate pt terenuri și casa, dar acest titlu de proprietate nu se poate emite de către prefectura. Prefectura nu mai emite titluri de proprietate pt terenurile dinainte de 1990, decât în cazul în care au fost revendicate (nefiind cazul și în situația de fata, terenul nu a fost cooperativizat). Prin urmare, nu este posibila emiterea titlului de proprietate. Exista o alta varianta pt a deschide în instanta procesul de succesiune în lipsa acestui titlu? Mulțumesc!
Pot sa obtin titlu de proprietate pe terenul fratelui meu decedat, daca el nu are mostenitori directi (sotie sau copii)? Mentionez ca terenul era al meu in trecut si l-am lasat sa-si construiasca casa, pe jumatate din terenul meu. Astfel numarul topografic e acelasi si extrasul CF. Nu sunt singurul lui frate, decedatul mai avand inca 4 frati si mama in viata. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Recent a decedat unul dintre fratii mei de sange, care nu a avut sotie, copii sau familie. Am vreun drept sa-l mostenesc, alaturi de ceilalti frati de sange, pe fratele decedat, daca am fost adoptat cu vreo 30 de ani in urma, de o familie care nu avea nici un grad de rudenie cu parintii mei naturali? Mentionez ca parintii mei adoptivi au decedat cu vreo 10 ani in urma si am primit mostenire dupa ei. Va multumesc pentru raspuns!