avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Activitate cris1957

Activitate cris1957

Bună ziua
Am următoarea situație: am fost căsătorită cu un bărbat ce are un copil, eu având la rândul meu un copil. Am construit împreună o casă, apoi am divorțat, fără să facem partaj.
Fostul soț a decedat
Ce parte de moștenire revine copiilor, respectiv mie?
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc mult!
O ultimă intrebare: pentru dezmembrarea terenului trebuie să fie de acord și sotul? Vă mulțumesc mult pentru lămuriri
Da, am intabulat casa. Eu mă refer la partea de teren pe care nu se află construcția. Iertare că insist dar mi se pare nedrept faptul că terenul este al meu iar soțul face ce vrea pe el ( mi-a distrus pompa de apă din curte ca să nu ia apă un alt vecin, vrea să taie pomii pe motiv că fructele le fură copiii care sar gardul ...)
Terenul mostenit are numar cadastral vechi, casa fiind construită ulterior.
Am primit mostenire un teren pe numele meu , pe care am construit o casă in timpul casatoriei. Toate actele, inclusiv intabularea, figurează pe numele meu. Pot face act de vânzare doar pentru teren? Casa este făcută doar din veniturile mele însă in acte sunt căsătorită
Vă mulțumesc
cris1957 a scris:

Bna ziua
Sunt angajata cu contract de munca perioada nedeterminata, urmand sa nasc la sfarsitul lunii aprilie 2018. In luna decembrie 2017 si ianuarie 2018 voi obtine venituri suplimentare ca PFA.
Acest venit suplimentar obtinut in 1 luna se adauga la veniturile salariale pentru calcularea indemnizatiei crestere copil? Daca da, cum se procedeaza?( se imparte venitul suplimentar pe tot anul calendaristic la 12, sau se cumuleaza cu salariul din decembrie?) Multumesc!
L.E. Mentionez ca acest contract este incheiat pe perioada 01.12.2017 - 31.12.2017.








Bna ziua
Sunt angajata cu contract de munca perioada nedeterminata, urmand sa nasc la sfarsitul lunii aprilie 2018. In luna decembrie 2017 si ianuarie 2018 voi obtine venituri suplimentare ca PFA.
Aceste venituri suplimentare obtinute in 2 luni se adauga la veniturile salariale la calcularea indemnizatiei crestere copil? Daca da, cum se procedeaza? Multumesc!






Discuție Radiere auto
Buna ziua
Doresc sa radiez autoturismul Dacia - fabricatie 1995, pe care l-am predat la un centru de colectare fier vechi. Din pacate am pierdut acea dovada , nu am pastrat placutele (cu numere) si nu mai gasesc nici certificatul de inmatriculare (talonul).
Practic nu mai detin decat Cartea de identitate a vehiculului .
Cum pot totusi sa radiez masina care, de fapt nici nu mai exista si pentru care platesc impozit.
Multumesc
Buna ziua
In data de 11 ianuarie 2016 am instrainat autoturismul. La Adm. Financiara mi s-a solicitat impozitul pentru intreg anul 2016, chiar daca din 12 ianuarie autoturismul devine proprietatea unei alte persoane. Este corect ? Multumesc !