avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate amavrancea

Activitate amavrancea

Răspuns la discuția Cote întreținere restante
Problema este că prietena mea are o pensie minimă din care nu poate plăti decât ceea ce îi revine nu și cotele celorlalți la care se adună în permanență penalități. Există posibilitatea ca ea să fie executată silit pentru aceste sume având în vedere că este titularul apartamentului împreună cu soțul decedat?
Răspuns la discuția Cote întreținere restante
Vă mulțumesc
Bună seara! Doresc prin intermediul dumneavoastră să ajut o prietenă. Soțul ei a decedat iar succesiunea asupra apartamentului bun comun se dezbate in instanță datorita neînțelegerilor cu unul dintre copii. In apartamentul de trei camere locuiesc : ea, fiul major necăsătorit și fiica acesteia, căsătorită împreună cu soțul și cele două fiice. Cotele de întreținere le împart pe numărul de persoane și fiecare își plătește cota lui. De la începutul acestui an cotele de întreținere le.a plătit doar ea și fiul, fiica împreună cu familia ei refuză plata spunând să plătească proprietarul.... Se adună și multe penalități. Ce riscă prietena mea și cum o sfătuiți să procedeze?
Bună ziua! Mama mea are certificat de handicap grav ,nerevizuibil pentru boala Alzheimer. Ea este coproprietar alaturi de verii ei pe niște terenuri. Aceștia vor să vândă dar nu pot din cauza mamei. Ce posibilități sunt pentru a se efectua vânzarea ?
Bună ziua domnilor avocați, as dori să îmi spuneți dacă o persoană cu handicap mental grav , care are în proprietate un teren poate fi expropriată. Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Prescriere drept creanță
Vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri!
Bună ziua domnilor avocați! In urma unei succesiuni dezbătute în instanță am obținut un drept de creanță pentru îmbunătățirile aduse bunului supus moștenirii. Peste o lună se împlinesc trei ani de la pronunțarea sentintei și am înțeles că se prescrie dreptul meu la creanță. Nu aș dori să duc sentința la executor totuși ,dar nici sa.mi pierd acest drept de creanță. Ce posibilitate există să am acest drept și după împlinirea termenului de trei ani de la pronunțarea sentinței?
Răspuns la discuția Rectificare carte funciară
Vă mulțumesc mult pentru răspunsul atât de detaliat!
Bună seara, am dezbătut în instanță o succesiune pentru un imobil. In urma măsurătorilor efectuate de expert a rezultat o suprafață dublă de teren față de cea existentă în acte. La oficiul de cadastru nu au vrut să intabuleze sentința prin care instanța constată diferența de teren și ne.au recomandat să facem o expertiză extrajudiciara și să deschidem o acțiune în instanță pentru rectificare carte funciară. Un notar mi.a recomandat să obțin ordinul prefectului pentru diferența de teren spunandu.mi că dacă mă adresez instanței pentru rectificarea cărții funciare doar în baza expertizei extrajudiciare risc sa.mi fie respinsă acțiunea . Mă sfătuia să merg in instanță pe motiv de uzucapiune pentru rectificarea cărții funciare. Dumneavoastră ce mă sfătuiți, care este calea legală pe care trebuie sa o urmez?
Răspuns la discuția Drept de creanță
Va mulțumesc pentru răspuns!