avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Activitate amavrancea

Activitate amavrancea

Răspuns la discuția Pensionare mame cu 3 copii
Mulțumesc!
Bună seara! In noua lege a pensiilor este stipulat că mamele care au născut de la 3 copii in sus se pot pensiona mai devreme dacă au stagiul minim de cotizare de 15 ani sau stagiul complet de cotizare?
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Bună ziua. As dori să îmi spuneți dacă o persoană cu handicap grav, care beneficiază de indemnizație pentru însoțitor in momentul in care va fi internată intr.un cămin de bătrâni privat mai are dreptul să primească această indemnizație? Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Cote întreținere restante
Problema este că prietena mea are o pensie minimă din care nu poate plăti decât ceea ce îi revine nu și cotele celorlalți la care se adună în permanență penalități. Există posibilitatea ca ea să fie executată silit pentru aceste sume având în vedere că este titularul apartamentului împreună cu soțul decedat?
Răspuns la discuția Cote întreținere restante
Vă mulțumesc
Bună seara! Doresc prin intermediul dumneavoastră să ajut o prietenă. Soțul ei a decedat iar succesiunea asupra apartamentului bun comun se dezbate in instanță datorita neînțelegerilor cu unul dintre copii. In apartamentul de trei camere locuiesc : ea, fiul major necăsătorit și fiica acesteia, căsătorită împreună cu soțul și cele două fiice. Cotele de întreținere le împart pe numărul de persoane și fiecare își plătește cota lui. De la începutul acestui an cotele de întreținere le.a plătit doar ea și fiul, fiica împreună cu familia ei refuză plata spunând să plătească proprietarul.... Se adună și multe penalități. Ce riscă prietena mea și cum o sfătuiți să procedeze?
Bună ziua! Mama mea are certificat de handicap grav ,nerevizuibil pentru boala Alzheimer. Ea este coproprietar alaturi de verii ei pe niște terenuri. Aceștia vor să vândă dar nu pot din cauza mamei. Ce posibilități sunt pentru a se efectua vânzarea ?
Bună ziua domnilor avocați, as dori să îmi spuneți dacă o persoană cu handicap mental grav , care are în proprietate un teren poate fi expropriată. Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Prescriere drept creanță
Vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri!