avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate Nyykk

Activitate Nyykk

Poate ma poate ajuta cineva cu urmatoarea speta.... Am cerut pe e-mail celor de la Telekom sa rezilieze nr. de tel. fix al bunicii mele, 88 ani cu probleme de sanatate – dementa. Am trimis e-mail, iar raspunsul lor a fost sa completez cererea pe site. Pentru ca nu mi-a convenit specifcatia din site ca sunt de acord cu daune interese de platit, am mers la un magazin Telekom, unde am depus cererea, buletin bunica, si document medical ca sufera de dementa si inchei eu contractul in numele ei.
Ea are tel. fix de pe vremea lui Ceausescu, era Romtelecom pe vremuri, pe urma a devenit Telekom… Aflu cu stupoare ca acum 2 ani, in noiembrie 2019 a fost reinoit telefonic contractul de telefonie fixa si mai mult ca i s-a facut abonament de telefonie mobila pe un anumit numar, dar care nu a fost folosit nici un minut in tot acest timp, nu i s-a trimis nici un contract, nici cartela, nimic, ca la ei in sistem apare ca nu s-a livrat, ca nu a fost receptionata cartela trimisa. In tot acest timp familia mea a achitat servicii de care bunica nu a beneficiat, ba mai mult, cum este posibil sa prelungeasca un abonament de telefonie fixa si sa-i faca un abonament de telefonie mobila unei batrane de 86 ani (atat avea in 2019 cand au facut cei de la Telekom contractul) care sufera de dementa si care este incoerenta si confuza in vorbire? Am cerut contract semnat, au spus ca nu exista, am cerut inregistrarea convorbirii prin care au facut contractul, au spus ca nu mai este dupa atata timp, iar reprezentantii din magazin dadeau din colt in colt. Cum pot faca plangere si unde, nu doar de inchidere a unui abonament facut fraudulos, ci si de recuperare a sumelor platite atata timp datorita nestiintei alor mei cu privire la inselaciunea celor de la Telekom. Multumesc anticipat pentru raspuns si ajutor!
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,

Am 2 locuinte. Dupa 2 saptamani de discutii cu cei de la enel in care solicitam ca facturarea sa se faca lunar, nu la 2 luni, mi-a venit si factura - gresita. Astfel, la cea unde nu am domiciliul factura e buna, dar la cea unde domiciliez e gresita. Si anume, adresa de corespondenta si cea a locului de consum e cea corecta, dar mai apare pe factura si adresa de la celalalt apartament pe care il am, fara sa fie precizat ce e cu respectiva adresa, de ce e trecuta. Cand am sunat sa spun despre greseala, am fost repezita, ca e adresa din buletin, cand le-am spus ca nu e, mi-au spus sa trimit o copie buletin. Le-am mai trimis o copie dupa buletin si acum 2 saptamani. Mi se pare bataie de joc. In plus e normal ca daca am doua apartamente, pe ambele facturi sa fie trecuta adresa din buletin? Asa prevede noua legislatie? Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti daca stiti ceva despre acest lucru.
Multumesc!

Am rezolvat partial problema, topicul poate fi inchis. Multumesc!
Buna ziua,
Am fost la o clinica privata la consult iar doctorul refuza sa-mi elibereze scrisoare medicala (cred ca asa se spune, sau raport, sau rezumat consult) pentru ca nu doresc sa-mi fac procedurile la clinica respectiva, proceduri care au preturi de Austria.
Am platit aproape 200 lei care cuprind: consultatia, evaluare corp, scriere fisa. Am platit inclusiv scriere fisa, dar pe care nu vrea sa mi-o dea, a spus ca daca nu vreau sa fac procedurile acolo, platesc ca a scris-o, dar ramane la el. Aceasta clinica mi-a fost recomandata de catre un alt medic, iar cand am facut programare la telefon am cerut sa mi se spuna preturile.
Mi-au spus ca pt ca am un voucher de la medicul care m-a trimis platesc la jumatate si anume 150-200 lei in functie de procedurile pe care le fac, iar daca nu vreau sa le fac la ei, platesc doar consultatia.
Sigur ca la pretul asta am spus ca am sa fac.
Dupa consultatie (cam10 min. din care 5 min l-a vorbit de rau pe dr care m-a trimis si care e un dr renumit atat profesional cat si ca om) mi se spune ca procedurile costa 1.600 lei, dar ca trebuie sa platesc numai 800 lei pt ca am voucher, cand atrag atentia ca mi s-a comunicat altceva cand am facut programare, mi se spune ca am inteles eu gresit.
In fine, desi doctorul asta nu m-a atins macar, adica s-a uitat doar pe rezultat analize si a scris ceva intr-o fisa, si mi-a pus cateva intrebari, deci asta a fost consultul, am platit 200 lei, insa nu a vrut in nici un chip sa-mi dea fisa sau vreo scrisoare medicala, pe motiv ca nu fac procedurile la ei.
M-a tratat cu dispret si aroganta atat el cat si fata de la receptie, pentru ca nu vreau sa fac procedurile acolo si sa platesc asemenea sume.
Ce sa fac, sunt intelectual in Romania, nu lucrez in parlament si nu am venituri demne de asemenea clinica.
Intrebare: ce e de facut? As vrea sa-mi dea rezultatul si sa pot sa-mi caut de sanatate, adica nu vreau sa-i fac cadou 200 lei acestui doctor nesimtit. (precizare – ca sa-mi dea bon fiscal a trebuit sa duc munca de lamurire)
Multumesc!
Multumesc mult de ajutor! Am rezolvat problema, topicul poate fi inchis!
Multumesc mult de ajutor! Am rezolvat problema, topicul poate fi inchis!
Multumesc mult de ajutor! Am rezolvat problema, topicul poate fi inchis!
Multumesc mult de ajutor! Am rezolvat problema, topicul poate fi inchis!
Buna ziua,

Am inchiriat cu contract la Finante un apartament pe care il detin, si care a expirat de cateva luni bune. Nu am prelungit contractul pentru ca doresc sa vand apartamentul si sa ma mut in alta localitate. Chiriasul m-a convis sa il las sa stea in continuare si sa plateasca doar utilitatile, fara chirie, pana vand, urmand sa pot merge sa arat apartamentul potentialilor cumparatori oricand. Insa apoi s-a schimbat, trebuie sa fie si el de fata, ceea ce nu-mi convine deoarece asta inseamna numai seara tarziu. Am pierdut potentiali clienti care nu puteau sa-l vada la ora dorita. Zilele astea o doamna de la imobiliare care mi-a adus clienti, mi-a spus ca va fi greu sa-l vand, deoarece orice nou proprietar se teme ca ar putea ramane cu chiriasii pe cap, iar cei care vor sa-l cumpere cu tot cu chiriasi pentru inchiriere sunt foarte putini. Intre timp am avut o discutie cu privire la faptul ca achita cu intarziere intretinerea (la cateva luni), iar chiriasul a facut o criza de nervi nejustificata spunandu-mi ca nu a ajuns sef echipa ca sa-i impuna cineva ceva si ca asa e el vrea sa faca doar cum vrea el. A mai avut si in alte ocazii iesiri din nimic, desi e foarte tanar, lucreaza in mediu stresant si am impresia ca are ceva probleme de atitudine ca sa nu spun mai mult. Oricum, mi-e foarte clar ca voi avea probleme cu el si vreau sa plece din apartament. Deci care ar fi cea mai rapida modalitate avand in vedere ca e tolerat si nu achita decat ceea ce consuma, adica utilitatile. Am garantia ramasa de la inceput, dar nu va acoperi cheltuielile pe care va trebui sa le platesc daca pleaca, chiar si asa, vreau sa ma scap rapid de pacoste, pentru ca vreau sa vand. Ce e de facut? Multumesc mult!