avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Activitate gigel65

Activitate gigel65

Răspuns la discuția PRESCRIERE SULTA
ConsuelaScarlat a scris:

dumneavoastra nu aveti un partaj, parerea mea este ca nu se aplica procentul de 3%


Sulta este o creanţă. O datorie bănească.

Car3men a scris:

Depinde in ce context este prevazuta sulta :)

daca va referiti la sulta prevazuta ca o datorie a celui ce obtine un bun imobil in urma unui proces de partaj si este obligat la plata unei sulta catre celalata parte ce nu poate beneficia de bunul respectiv in natura (nefiind partajabil in natura), atunci sulta este o creanta si se prescrie in termenul general al prescrieirii de 3 ani!

Răspuns la discuția PRESCRIERE SULTA
Pana adun eu banii astia se schimba legea.
Răspuns la discuția PRESCRIERE SULTA
32.000.......este 3% deci 960? am calculat dupa OU.G.80/2013
Art. 5. - (1) Cererile in materia partajului judiciar se taxeaza astfel:
a) stabilirea bunurilor supuse impartelii - 3% din valoarea acestora;
b) stabilirea calitatii de coproprietar si stabilirea cotei-parti ce se cuvine fiecarui coproprietar - 50 lei pentru fiecare coproprietar;
c) creante pe care coproprietarii le au unii fata de altii, nascute din starea de proprietate comuna - 3% din valoarea creantelor a caror recunoastere se solicita;
d) cererea de raport - 3% din valoarea bunurilor a caror raportare se solicita;
Răspuns la discuția PRESCRIERE SULTA
Cat este taxa de timbru pentru procesul de constatare a prescrierii dreptului de a cere sulta ? Si ce acte trebuie atasate la cerere, in afara de hotarare ?
Răspuns la discuția PRESCRIERE SULTA
Si daca fac prima intabulare si carte funciara a imobilului peste cativa ani tot asa se va inscrie in cartea funciara ? Art. 2517 Cod Civil, care arata ca “TERMENUL PRESCRIPŢIEI ESTE DE 3 ANI, DACĂ LEGEA NU PREVEDE UN ALT TERMEN” si Legea nr. 134/2010 art. 705- C.proc.civ. (1) Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel"' nu se respecta de catre cei care lucreaza la cadastru ?
Daca in hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila scrie ca am de achitat niste sulte fara a se specifica cum sa se plateasca ele in timp si cuantum, iar cei 3 ani de prescriere a sultelor datorate va fi pe 10 noiembrie 2015, cum sa procedez ca respectivele sulte sa nu fie trecute in prima intabulare si carte funciara? Precizez ca cei 3 ani nu au fost tulburati de nici o cerere din partea persoanelor carora le datorez sumele respective ? Mai trebuie sa fac dupa data mentionata mai sus proces de prescriere a sultelor daca ele nu figureaza in alta parte decat in hotarare?
Doua meserii aflate in categorii diferite in clasificarea ocupatiilor si in diferite anexe din legea 330 a salarizarii bugetarilor pot sa aiba fise de post identice ? Exista vreo limitare legala a angajatorului de a stabili atributii identice indiferent de functie ?
Răspuns la discuția Este necesara o concordanta ?
Dar daca exista neconcordanta poate sa se foloseasca de acest lucru angajatul in caz de litigiu de munca?
Răspuns la discuția Este necesara o concordanta ?
Exista vre un act normativ/lege/hotarare care sa reglemeteze acest aspect sau este vorba numai de locgica faptrului ca compartimentele din organigrama si statul de functii trebuie sa se regaseasca si in Regulamentul de Ordine si Functionare?
Intre Regulamentul de ordine interioara, pe de o parte si statul de functii si organigrama, pe de cealalata parte trebuie sa existe corelare ? Compartimentele din organigrama si statul de functii trebuie sa se regaseasca ca program de lucru si alte conditii de functionare corecta in regulamentul intern ?