avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Activitate carmen_dida

Activitate carmen_dida

Discuție Plata CASS
Buna seara. Sora mea locuiește în SUA din anul 2009. Nu mai este salariata din 2013. Este obligată să plătească CASS la ora actuală aici, in România? Ce documente trebuie să aducem noi, familia, la ANAF , pentru a fi scutita de plata CASS? Exista vreo baza legală? Care ar fi? Mii de multumiri!
Buna seara. As avea si eu o intrebare. Sunt angajata in invatamant, cu norma intraga, dar, in acelasi timp, prestez servicii part-time, prin CIM, si la un club sportiv din orasul unde locuiesc. Ce se intampla, in cazul meu, cu plata CAS si CASS la clubul unde lucrez? Va multumesc mult!
Buna seara. Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Locuiesc la etajul 5 al unui bloc cu 10 etaje. De cativa ani, plafonul din baia mare a apartamentului este periodic ud. Vecinul de deasupra noastra a admis, in urma discutiilor de acum cateva zile cu administratorul de scara ca sunt necesare reparatii la chiveta lui, dar pana acum nu a facut niciun demers in sensul asta. Lucrurile nu s-au schimbat, din contra umezeala continua sa cuprinda tavanul. Cei de la sigurari vor veni sa faca ce constatari au de facut, dar cum rezolv treaba cu vecinul indaratnic si indiferent? Multumiri.
Buna ziua. Va solicit cateva lamuriri in legatura cu o situatie in care ma aflu. Lucrez ca instructor la o sala de fitness. Timpul pe care il petrec acolo este de maxim 5 ore pe saptamana. Patronul si cu mine dorim sa punem la punct formele de angajare, dar nu cadem de acord asupra acestora. El insista sa imi fac PFA - desi eu nu am timpul fizic necesar sa umblu dupa actele de intocmire, intrucat in slujba principala petrec 10 ore pe zi, iar eu i-am propus contract de munca, in conditiie in care petrec la sala doar 5 ore pe saptamana, sugestie pe care el nu a agreeat-o foarte tare. Cum trebuie a arate acest contract de munca pentru a ma considera angajata? Unde trebuie sa caut? Cum sa rezolv situatia?
Buna ziua. Va scriu in legatura cu o situatie in care ma aflu, legata de plata zilelor de concediu neefectuat.
Lucrez in invatamant. In data de 26 iunie a.c., am fost detasata, in interesul invatamantului, de la unitatea in care lucram, la Inspectoratul Scolar Judetean. Astfel ca nu am putut sa beneficiez de concediul de odihna si de plata pe acest concediu.
In luna iulie, din extrasul de cont, am inteles ca salariul pe luna iunie imi fusese virat, dar nu si banii pe concediu, asa cum le fusese virat colegelor celorlalte. Cum la ora actuala imi efectuez activitatea la Inspectoratul Scolar, imi dau seama ca nu pot beneficia, in acelasi timp, si de concediul de odihna, insa doresc sa mi se plateasca drepturile salariale pe zilele de concediu ramase neefectuate in anul 2015.
Am explicat situatia contabilului unitatii, iar acesta mi-a spus ca nu pot beneficia de bani, atata vreme cat nu imi efectuez concediul. Este normal?
Cum trebuie sa procedez in continuare pentru a beneficia de acesti bani? Va multumesc mult!