Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate LiviuCrisan

Buna ziua.Am si eu nevoie de o lamurire daca se poate.Am lucrat in strainatate in ultimi 8 ani si de curind m/am intors in tara cu familia .Am inceput sa lucrez dar din pacate m/iam rupt piciorul,fracturindumi calciiul fiind in incapacitate de a lucra.Angajatorul meu a facut toate cele care trebuiau pentru a beneficia eu de concediu medical dar din pacate i sa spus ca nu pot beneficia de concediu medical cu plata ca nu sunt contribuabil doar de 8 zile si dupa lege trebuie sa fiu conrtibuabil de cel putin de 22 zile.Intrebarea este pot beneficia de concediu medical cu plata sau nu,neavind lucrate doar 8 zile pina la accidentare.Am citit si eu legea care zice ca daca sunt contribuabil la sistem de minim22 zile beneficiez de concediu medical cu plata,mentionez ca angajatorul meu in toata aceasta perioada a platit toate cele ce mi se cuvin ca si angajat.De cind sunt accidentat au trecut 45 de zile si trebuie sa stau pina la 2 luni cu piciorul in ghips.Daca angajatorul a platit si s/au acumulat cele 22 de zile de cotizare in perioada in care am fost in concediu medical ,pot beneficia acum de concediu medical cu plata,mentionez ca si acum sunt in concediu.CE SE INTIMPLA DE EXEMPLU CU TINERI ABSOLVENTI DE LICEU CARE INCEP MUNCA SI DOAMNE FERESTE SE ACCIDENTEAZA DUPA 1 SAPTAMINA SI NU AU COTIZAT.:((