avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Activitate marian7

Activitate marian7

Răspuns la discuția Dezbatere succesiune
Da,

Este posibil ca primaria sa elibereze adeverinta, daca nu a fost efexctuata succesiunea dupa bunic?
In urma cu 24 ani a murit bunica, dupa care s-a facut succesiunea, ambii copii renuntand in favoarea bunicului. Ulterior a murit si bunicul dupa care nu s-a facut succesiunea pana in prezent.
Intre timp a murit si sora tatalui nostru (matusa), dupa care copii matusei au facut succesiunea cu terenuri si imobile detinute de bunic (mentionez ca toate bunurile au fost pe numele bunicului in urma succesiunii bunicii). Atat matusa cat si tatal nostru au avut trecut 400 mp de teren in rol la Primarie (fara acte de vanzare). Succesiunea dupa matusa s-a facut cu imobil si 1000 mp teren.
Acum copii matusei solicita tatalui nostru sa faca succesiunea dupa bunicul nostru, dar pe suprafata ramasa.
Care sunt sansele de a ataca succesiunea dupa matusa noastra (nu avea cum sa faca succesiunea, atata timp cat nu era dezbatuta sucesiunea dupa bunic), tinand cont ca succesiunea a fost facut cu aproximativ 2 ani in urma (acum am aflat de existent ei).

Multumesc!
Buna ziua,

Va rog lamuriri la urmatoarele intrebari:

- cine poate beneficia de stimulent de insertie (sot/sotie)?
- trebuie acceptul sotului/sotiei in momentul in care se depune dosarul pentru stimulent de insertie?
- este de ajuns o simpla adeverinta din partea sotului/sotiei precum ca nu beneficiaza de stimulent de insertie?
- daca se solicita direct stimulent de insertie se mai poate sta in concediu de crestere copil pana la 2 ani?
-stimulentul de insertie se poate transfera de la un parinte la altul?
Nu se gaseste un raspuns pentru aceasta situatie?
In anul 2009 am introdus o actiune la tribunal in vederea partajului averii succesoriale ramase de pe urma parintilor (suntem 3 frati).
S-a efectuat expertiza tehnica topografica (lotizare) pentru toate terenurile detinute de parintii nostrii si s-au efectuat mai multe propuneri de lotizare. Expertul care a efectuat masuratorile nu a tinut cont de propunerea mea si a intocmit variante in asa fel ca aceasta varianta sa fie aleasa. A fost un process in care a trebuit sa inlocuiesc avocatul si suspiciuni in legatura cu expertul topografic. In urma masuratorilor a rezultat suprafete mult mai mari la doua terenuri, fata de actele parintilor.
Dupa aproape 4 ani, in anul 2013 s-a terminat procesul in care a ramas definitiv o variant din raportul de expertiza.
Comform variantei finale detin un lot de 18000 mp (in actele parintilor apare 14000 mp) impreuna cu alt frate, eu detin 2/3 iar fratele 1/3.
Anul acesta in momentul in care am vrut sa intru in posesie am avut surpriza ca in realitate sunt 14000 mp, iar suprafata fratelui este calculate gresit (cu aproximativ 400 mp). Comform datelor din schita suprafata trasata prin puncte este mai mare decat cea trecuta in hotarare (greseala sau mana intentionata a expertului. Nu as fi ripostat daca erau doar 400 mp, dar conform masuratorilor lipsesc aproximativ 4000 mp din acest lot (livada).

Cum se poate remedia aceasta greseala sau intentie voita?
Mai am vreo sansa sa recuperez/recuperam suprafata lipsa din acest lot.


Mentionez ca in cazul unui nou proces, suprafetele de la masa succesorala sunt foarte mari si taxa de timbru nu se justifica (prea mare).