avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate danescucatalinconstantin

Activitate danescucatalinconstantin

Am primit si un raspuns de la Vama Arges (faceti abstractie de greselile de ortografie si de cele gramaticale):
Buna ziua,
Urmare email-ului dumneavoastra va transmit urmataorele :
- colegul, respectiv dl. inspector, ce-si desfasora partial activitatea in cadrul OP 7 v-a adus la cunostinta modificarile legislative in vigoare si drept urmare coletele ce depasesc 10 E vor fi supuse procesului de vamuire ceea ce duce la intocmirea unei declaratii vamale. Persoana ce se ocupa de aceasta activitate (persoana intermediara ) este o persoana/o societate AUTORIZATA de catre Directia Generala a Vamilor si se numeste - COMISIONAR VAMAL PE LANGA BIROUL VAMAL ARGES.
Pentru a se putea intocmi aceasta declaratie vamala va este necesar sa aveti atribuit un cod EORI pe care v-il puteti obtine accesand online wwwcustoms.ro la sectiune EORI.....Acest cod EORI este atribuit de catre DRV Ploiesti si este valabil pe toata perioada in care dumneavoastra faceti operatiuni de import.
( de costurile/comisioanele comisionarului vamal nu suntem direct raspunzatori.... ! )
O zi buna !
Am primit un colet din China si am mers la OP 7 Vama din Pitesti, unde vamesul de acolo m-a trimis la Vama Pitesti pentru a face o declaratie pe proprie raspundere ca produsul valoreaza 18 dolari, pentru a plati TVA-ul de 19% si pentru a mi se elibera un numar EORI (detin deja acest numar de la o comanda mai veche). In mod normal cand o comanda depasea 10 dolari si trebuia sa platesc TVA, faceam o declaratie cu vamesul din cadrul OP, plateam TVA-ul si mi se inmana o chitanta. De data aceasta a trebuit sa traversez tot orasul sa ajung la Vama Pitesti, unde am fost redirectionat catre un birou unde se afla o firma privata de comisionare vamala. Aici m-am lovit de o alta problema: mi s-a cerut un comision de 100 de lei pentru servicii (nu stiu care sunt acelea). Am refuzat sa platesc comision peste valoarea produsului si am plecat. Cum pot ridica produsul de la OP fara a plati un comision inutil unei firme private? Mentionez ca am numar EORI, stiu sa scriu si eu o declaratie si aparent nu am nevoie de "serviciile" acelei firme. Multumesc anticipat!
Salut! Am comandat un produs de pe un site cu domeniu englezesc dar care mi-au expediat produsul din China. Fiind prima data cand fac acest lucru, am citit cum ca trebuie sa ma inregistrez la Directia Generala a Vamilor, unde mi se atribuie un numar EORI in baza caruia ma inregistrez in sistemul informatic al vamii (persoana fizica). Acest lucru este necesar pentru persoanele fizice si juridice care introduc marfuri extracomunitare in Uniunea Europeana sau scot marfuri comunitare si le exporta in afara UE. Am intrat pe site-ul [ link extern ] !