avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate stelutanicoleta

Activitate stelutanicoleta

Beneficiarii trebuiesc și ei înscriși în asociație? Adică fiecare pacient care îmi întra în cabinet și primește ajutor trebuie înregistrat undeva? Nu am o persoana anume ca beneficiar ci mai multe și sper ca foarte multe.
Cei care donează trebuiesc și ei declarați? Trebuie sa tai chitanță la fiecare leu primit? Dacă exista o urna undeva pt un scop caritabil al asociației cum o justific ?
Multumesc. Bilanțul care se face anual când se va declara la finanțe valoarea donațiilor trebuie sa cuprindă și ceea ce am folosit și direcțiile unde au mers fondurile? Adică atunci când ajutam un om cu o consultație sau ii oferim un medicament sau diferite produse care evident sunt din donații cumpărate trebuie sa declar și acest lucru? Sau dacă ofer banii direct unui om care are nevoie sa își facă analize trebuie sa justific cuiva acest lucru?
Vreau sa deschid un ONG pe tema sanatatii, sunt th nutritionist și fitoterapeut , scopul este ajutorarea oamenilor bolnavi prin consiliere , terapie , achiziție de medicamente si suplimente.
De ce am avea nevoie ? Cate persoane trebuie sa fie asociate? Pot sa apartina aceleiași familii persoanele asociate? Banii din donații trebuiesc raportați undeva? Se impozitează ceva?
Buna ziua! Am terminat niste cursuri de " tehnician nutritionist, fitoterapie, oncoterapie plus facultatea de interpretare muzicala sectia interpretare la UNMB. Vreau sa imi fac un cabinet in care sa fac nutritie fitoterapie oncoterapie si meloterapie ( nu am specializare meloterapie ci licenta la interpretare). Am dreptul sa fac SRL? Exista vreun cod CAEN pentru ce vreau eu sa fac? Pot sa fac fitoterapie daca nu sunt medic ci am doar curs de calificare fitoterapie si tehnician nutritionist? Exista forma legala si recunoscuta in tara noastră pentru asa ceva? Pot sa incasez si sa facturez pt astfel de servicii?
Mai am o nelămurire. Stiu ca se plătește impozit pe venit, ceva la sănătate si la pensie.
Mi - a zis cineva ca daca vreau pfa trebuie sa am un contabil. Dar la ce folosește? Mai e ceva de făcut in afara de inozitele care trebuiesc plătite? Nu stiu. Întreb ca cineva care nu a avut de a face. Nu stiu ce face un contabil. . Sunt Artist. Dar ma gândesc ca nu e mare lucru sa vezi cați bani îți intra si sa daidin ei pe unde trebuie. Daca îmi scăpa ceva si chiar trebuie contabil va rog sa îmi spuneți. Am 4 copii si foarte puțin timp si de aceea as vrea ca pana ma apuc de treaba sa îmi fie totul clar ca sa nu ma complic prea tare atunci.
Buna seara! Un prieten de- al meu a vândut o casa la tara de curând. Casa era de prin 1950 si de atunci s- au făcut mai multe lucrări, reparații, subzidire, acoperiș schimbat, din cauza acoperișului care mult timp a stat stricat a curs multa apa pe un perete. Peretele respectiv a fost dat jos si construit altfel si altele de genul asta. Daca nu se făceau nici nu mai era casa poate pana acum. Si bineînțeles, ca la tara, fara autorizații, fara hârtii, doar cu ajutorul sătenilor. Acum omul a vândut casa. Dar când a ajuns acasă a citit in paginile contractului ceva de genul : declar pe propria răspundere ca imobilul nu prezinta lucrări neautorizate sau așa ceva.. Si acum omul a inceput sa se intereseze si afla ca trebuia autorizație si sa schimbi acoperișul, sa dai jos ceva si sa construiești la casa , sa consolidezi, sa întărești, cam pentru tot ar trebui ceva. Si acum ce sa facă? Casa e vândută, cumpărătorul mulțumit, dar e propoziția aia in contract ce nu- i da pace. Se numește fals in declarații? E grav? Omul se teme de închisoare, de amenzi. Ce ar trebui sa facă acum? Sa se duca la notar si sa spună treaba asta sau sa lase lucrurile asa, casa vândută, locuita de altcineva,.. Se pare ca a făcut doua greșeli.. Una ca nu a știut ca trebuie autorizație toate lucrările la casa si alta ca in biroul notarului nu a citit cu atenție tot si i- a scăpat treaba cu declaratia si lucrările neautorizate. Si acum nu știe ce trebuie făcut.
Mulțumesc! De aici înțeleg ca am voie ca intr- o forma sa am venituri mici si sa păstrez indemnizația. Dar daca renunț la indemnizație si ma apuc de lucru ca pfa dar fac foarte putini bani sau nu fac nici un ban îmi da stimulent de inserție pana face copilul 3 ani?
Buna seara! daca inregistrez un pfa dar nu am activitate decat foarte putin, cateva ore pe saptamana si venituri de asemenea foarte mici si renunt la indemnizatia de crestere copil cand copilul a implinit 23 de luni primesc stimulent de insertie? sau nu are treaba una cu alta?
multumesc! si apoi, cand o sa am si venituri ce o sa fac? ma duc la Anaf si platesc impozit? se plateste ceva lunar, trimestrial sau anual?
Răspuns la discuția Inregistrare PFA la ANAF
si dupa ce m-am inregistrat si la ANAF ce trebuie sa mai fac?