avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate DanPopescu1980

Activitate DanPopescu1980

De asemenea tatal meu nu are nici un bun pe numele sau, el nu a realizat succesiunea pe jumătatea de casa a părinților sai. În caz de dezbatere a succesiunii tatălui meu în ce ar consta masa succesorala în afara de acel teren pe care figurează proprietar?
Mulțumesc frumos.
Eu sunt la sute de kilometri distanta de acel loc, și chiar dacă as identifica persoanele sau firma care lucrează acel pământ pot sa diu ignorat total. Doar au lucrat atâția ani bănuiesc pamantul și știu si dumnealor ca nu au plătit impozitul..

olivia.neacsu a scris:


ce se poate întâmpla daca eu nu plătesc respectivul impozit? Se poate ajunge la vânzarea casei?

Avand in vedere ca tatal dvs. a decedat, pentru recuperarea datoriei primaria trebuie sa solicite dezbaterea sucessiunii. Dupa dezbatere, primaria va demara procedurile de poprire impotriva dvs., in calitate de mostenitor legal. Pana atunci, dvs. nu datorati nimic primariei, si nu va poate pune poprire pe conturi.

Daca plătesc acel impozit inseamna ca terenul ii aparține tatălui meu și pot realiza succesiune după el?

Avand in vedere ca tatal dvs inca apare ca proprietar, inseamna ca acesta nu a facut act de vanzare-cumparare pe acel teren. Ce puteti face dvs. este sa va interesati cine lucreaza acel teren, sa-i explicati situatia, sa plateasca impozitul si sa demareze un proces pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare pentru acel teren(aici succesiunea trebuie sa fie dezbatuta).

Nu mai am frati sau surori. Dacă nu am deschis succesiune preiau și activele și pasivele?

Dapix a scris:

Prima dată contează dacă mai aveți frați/surori`?

Apoi trebuie să știți că moștenitorii preiau la moștenire atât pasivele cât și activele.

Afectare succesiune prin neplata impozitelor.
Bunicii mei, părinții tatălui meu, mi au oferit printr un contract de întreținere jumătate din casa lor în 2009. După decesul lor l am lasat pe tatăl meu sa domicilieze în acea casa. Tatăl meu a deschis succesiune pentru părinții lui doar pentru niște terenuri agricole pe care le a vândut în perioada 2015-2020 ( nu și pentru casa, el fiind singurul fiu al părinților sai). Tatăl meu a decedat în decembrie 2021, iar eu nu am deschis succesiune după el, pentru jumatatea de casa, fiind singurul moștenitor. Ieri tatăl meu a primit un plic de la o primărie din provincie prin care este înștiințat ca vor demara procedurile de proprire pentru un impozit neplătit de 3000 de lei aferent unui teren agricol ( pe care eu retin ca l- a vandut)., cei de la primarie spunandu -mi ca el apare ca proprietar. Intrebarile mele sunt: ce se poate întâmpla daca eu nu plătesc respectivul impozit? Se poate ajunge la vânzarea casei? Daca plătesc acel impozit inseamna ca terenul ii aparține tatălui meu și pot realiza succesiune după el? Va mulțumesc anticipat,
DP
Daca singurul bun pe care îl deține este apartamentul proprietate comună cu soția sa se poate face executare silită?
Buna ziua,
Socrul meu nu mai este în deplinătatea facultăților mentale. Este internat la Obregia. Are trei dosare penale pentru distrugere pentru care probabil va trebui să plătească amenda. Cum sunt mari șanse să rămână fără serviciu cum va fi plati prejudiciul cauzat?
Va mulțumesc,
Buna ziua,
Socrul meu are probleme psihice manifestate prin distrugeri de bunuri publice și private( contoare, garduri)
Are pe rol câteva dosare penale.
Daca nu este in deplinătatea facultăților mentale pot fi contestate amenzile și implicit neplatite?
In cazul unui divorț al soacrei de el ( pentru a evita de exemplu vinderea de către el a casei sau încheierea unor contracte de către el nejustificat ce ar trebui plătite ulterior) el, că persoana inaptă mental, ar avea drept de proprietate pe jumătatea care i se cuvine?
Daca socrul este inapt mental trebuie sa mai semneze cererea de divorț?
Idee nu este de a l priva de bunurile sale, fiindcă va sta in continuare in casa, dar pentru a evita pierderea lor că urmare a handicapului de care suferă.
Momentan este în spital,Obregia.
Va mulțumesc,
Buna seara,
Tatăl nostru, a doua surori, decedat în anul 2008 i a lăsat prin testament toate bunurile sale fratelui nostru vitreg, care nu este nici macar copilul sau biologic. Poate fi contestat acest testament? Va mulțumesc,
Răspuns la discuția Conflict de munca
Mda. Si daca mi s-a spus ca daca cer o marire pentru faptul ca mi s-au dat sarcini in plus este un abuz? Bineinteles eu nu pot proba acest lucru, dar pot proba ca am muncit mai mult decat este specificat in fisa postului.
Răspuns la discuția Conflict de munca
De ce ? nu stie nimeni daca este legal sau nu sa fortezi un om sa munceasca mai mult decat atat cat s-a specificat in fisa postului?