avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Activitate Dragus

Activitate Dragus

Buna ziua.

Doresc sa îmi reînnoiesc carte de identitate iar cei de la SPCLEP de pa raza comunei unde am domiciliu refuza reînnoirea pe motiv ca am datorii neachitate. Au vreun temei legal sa procedeze in felul asta?

Multumesc.
Salutare.

Urmează sa angajez prima persoana in firma și am o mare nelămurire referitoare la codurile COR. Postul fiind de specialist marketing am ales codul cor 243103 care necesita studii superioare.
Nelamurirea mea ar fi dacă sunt necesare studii superioare in domeniul marketing sau nu contează profilul ?

Multumesc
Buna ziua.

Urmează sa deschid un punct de lucru pe cod CAEN 6201 in orașul Brasov. Spațiul comercial se afla la demisolul unui bloc și nu prea sunt lămurit ce autorizații as avea nevoie. Am tot căutat un consultant care sa îmi ofere aceste informații dar nu am găsit.
Din ce am găsit online, as avea nevoie de autorizație de funcționare de la primărie și autorizație ITM. Stiti cumva dacă mai am nevoie și de altceva?

Multumesc!
Salutare.

Am o mică nelămurire privind montarea unui sistem de alarma. Am o firma de IT și urmează sa deschid primul punct de lucru însă am o mare nelămurire privind montarea unui sistem de alarma. Lucrând in IT, avem toate cunoștințele necesare montării sistemului de alarma însă contabila mi-a spus ca din ce știe ea ar trebui sa îl monteze o firma autorizată. Am sunat la câteva firme și au niște prețuri enorme pentru manopera și nu Mi-ar strica deloc sa economisesc acea suma. Chiar este absolut necesar ca sistemul sa fie montat de o firma autorizată?

Multumesc.
Buna ziua.

Am o nelămurire iar doamnele de la primăria locală nu au reușit sa ma lămurească. In principiu vreau sa îmi schimb numele, având domiciliu într-o localitate, doamnele de acolo nu s-au mai întâlnit cu cereri de genul și nu prea știu cum se procedează. Ma interesează sa știu care sunt procedurile de urmat și pe lângă asta, fiind administrator al unui srl ma interesează sa știu cum trebuie procedat și in situația societății.
Multumesc anticipat!
Buna ziua.

Clientul este persoana juridică in Germania iar cu ei nu am avut contract semnat (știu ca am greșit aici).

Plângerea se poate face la poliție? Ca și dovezi am mesaje plus înregistrări telefonice.

Multumesc!
Salutare.
Am o problema destul de stresanta cu un client din Germania. Clientul este roman dar are o firma de transport in Germania căreia i-am prestat servicii de dezvoltare software. Situația de la început consta in faptul ca in anul 2019 am fost contactat de firma respectiva printr-o recomandare pentru ai dezvoltată un website și o aplicație web de gestiune, le-am făcut prețul de X mii euro pentru tot proiectul și au acceptat, dar niciodată nu au vrut sa semnam un contract pe motiv ca sunt foarte Ocupați. Am acceptat așa și am mers mai departe cu dezvoltarea produsul si totul a decurs perfect pana sa își angajeze el acolo câțiva “copii” pentru a-mi da informații legate de content-ul produsului. De atunci au început problemele deoarece acele persoane veneau mereu cu aceleași cerințe. Am avut o discuție cu clientul pe tema asta și mi-am exprimat punctul de vedere pentru ca dacă continuam in felul asta pierdem foarte mult timp, plus ca o sa ii taxez la ora deoarece este mult timp pierdut care nu da nici o roadă. După nenumărate discuții am rămas la prețul inițial și s-a lucrat in felul lor. Bineînțeles ca site-ul și partea de gestiune au fost aproape gata mereu dar niciodată nu au vrut sa le lanseze live. In cazul asta eu am încercat sa intrerup colaborarea cu ei într-un mod profesional pentru ca lucram peste 1 an la aceleași chestii dăunează pentru ambele părți iar de atunci au început amenințări la adresa mea și a familiei, amenințări ca o sa fiu dat in judecată și fiindcă ei sunt o firma foarte mare îmi vor cere despăgubiri de peste 300.000€ pentru ca ei in toată perioada asta au pierdut bani. Ieri am fost sunat de administratorul firmei și mi-a spus ca își vrea toți banii dați înapoi (suma de 3350€ primită de la ei in decurs de 1 an) iar mai apoi voi fi acționat in instanța pentru daunele de 300.000€, calculate de ei pe toată durata pandemiei l (spun ca ar fi pierdut bani in pandemiei din cauza mea).
Eu consider ca nu le datorez nici un ban pentru ca s-a muncit pentru ei dar este strict vina lor ca au decis abordarea asta de lucru care nu a dat roade. Eu am toate dovezile necesare, s-a lucrat mereu pe serverul lor la care am făcut un back-up ieri cu tot ce am lucrat pana in momentul de fata sa am ca dovada ca proiectul este finalizam in proporție de 95%, plus discuții pe whatsapp și Facebook in care pot dovedi ca din vina lor nu am lansat niciodată proiectul live. Ce ma sfaturi sa fac? Chiar pot cere despăgubiri așa mari și așa ușor? Iar in cazul amenințărilor ce ma sfătuiți sa fac? Am mesaje in care mi-a scris adresa părinților + amenințările necesare (ca va da foc casei respective, amenințări cu moarte etc).

Multumesc frumos!


Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Daca v-ati indeplinit obligatiile
contractuale cu profesionalism, probabil i se va respinge o eventuala actiune in raspundere civila contractuala; oricum, veti avea posibilitatea de a formula intampinare in proces.
N-ar strica sa contractati servicii avocatiale de consultanta in ceea ce priveste notificarea formulata!


Chestia care ma pune pe gânduri este următoarea, tocmai i-am spus ca avem contractul de prestări servicii, aveam mail-utile unde imi spunea ca este totul in regula iar el mi-a răspuns ca nu o sa dea firma in judecată, ci pe mine ca persoana fizica
Salutare.

Am o situație ciudata cu un fost client căruia i-am prestat servicii de creare software la comanda in luna Ianuarie, la sfârșitul lunii Ianuarie i-am predat proiectul iar el a făcut plata. Ieri ma trezesc cu mail de la el ca nu ii mai convine ce i-am făcut și astăzi îmi va trimite proces verbal de predare Recepție neconformă plus notificare legală daca nu ii returnez banii, cu amenințările de rigoare ca dacă nu ii plătesc astăzi va cere daune uriașe in instanța. Eu am mail-urile cu el in care îmi spunea ca proiectul este in regula.
Întrebarea mea ar fi cum trebuie sa procedez in situația asta? Pana in momentul de fata nu am mai avut situații de genul și nici probleme juridice

Multumesc!
Răspuns la discuția Abonament orange
Telefonul a fost un iPhone. Ma întreb dacă as putea cumva “reactiva” acel abonament (citisem ceva de genul pe forumul orange), nu am nici o problema sa plătesc in continuare abonamentul, sau sa îl achit pe tot, dar in nici un caz nu îmi este comod sa arunc cu zeci de milioane sau sute cât cer ei

CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Suna cam exagerat suma.... ce fel de telefon ati achizitonat? Posibil aceea sa fie cauza. Nu va ramane decat sa contestati suma pretinsa daca se ajunge sa va actioneze in judecata.