avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Activitate tigruta2

Activitate tigruta2

Acum este prea tarziu pentru primul contract...s-a incheiat...ce fac cu ultimul?
Pot sa-l fac nedeterminat pana se termina proiectul?
am incheiat deja 3 CIM pe perioada determinata...fiecare pe o perioada de 12 luni...deci in total fac 36 luni...acum nu mai stiu ce sa fac incontinuare....
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti si mie cum trebuie sa precedez correct in urmatorul caz.

Am in cadrul institutului de derulat un proiect de cercetare pe langa activitatea de baza. In cadrul acestui proiect lucreaza salariati din cadrul institutului. Si am procedat astfel: pe langa CIM de baza de 8 ore/zi pentru activitatea de baza, pentru proiect am intocmit CIM pe perioada determinata cu timp partial de 4 ore/zi pe o perioada de 12 luni. Pana acum am 3 contracte deja care impreuna fac 36 de luni. Proiectul se mai prelungeste cu inca 12 luni. Ce fac in continuare? Cum mai prelungesc ultimul contract de munca pentru a acoperii toata perioada de desfasurare a proiectului.
Conform Codului Muncii:
Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
Cum inchei acest accord??? Fac Act aditional la ultimul contract cu modificarea perioadei de incetare a contractului??? Sau pot sa transform ultimul CIM pe perioada determinata in CIM pe perioada nedeterminata...nestiind exact perioada de incheiere a proiectului?
Am voie in cadrul aceleasi institutii sa avem incheiate 2 CIM pe perioada nedeterminata unul cu norma intrega iar celelalt cu timp partial???

Multumesc anticipat.

Buna ziua,

La cate contracte de munca are dreptul un salariat in cadrul aceluiasi angajator??? Pe langa contractual de munca de baza de 8 ore/zi la cate ore mai are dreptul sa muceasca daca ii se face un alt contract de munca, cu alta fisa a postului???
Conform Codului Muncii Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
Din acest articol inteleg ca are dreptul la mai multe contracte, dar, Art. 114 prevede ca:
(1) Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.
Nu inteleg foarte bine ,,,pentru un singur contract de munca nu trebuie sa depaseasca 48 de orepe saptamana???? Sau pe toate la un loc??? Adica 8 ore/zi x 5 zile = 40 ore/saptamana la contracul de baza si inca 2 ore x 4 zile = 8 ore/saptamana pe un alt contract??? Adica doar 32 de zile/luna????
Astept un raspuns cu temei legal....deoarece cand vine un control asa ne intreaba....temeiul legal....Multumesc