avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate kicsiagi

Activitate kicsiagi

Buna ziua,
Vecinul a săpat șanț înconjurul terenului său, șanțul delimitează terenul nostru de al lui. Noi intenționăm să înălțăm gard pe linia de hotar dar șanțul se umple cu apă subterană ceea ce face imposibil înălțarea gardului. În plus, din cauza șanțului apa subterană a inundat de mai multe ori terenul nostru și pivnița casei noastre deși terenul nostru se situează la nivel mai înalt față de terenul vecinului, apa sfidând legea gravitației..
Suntem dispuși să renunțăm la contribuția vecinului în gard cu condiția să acopere șanțul dar ei sunt pasivi, considerăm că trebuie să ne adresăm instanței.
Ne puteți da sfaturi?




gi-jane2 a scris:

Aveti o problema cu prescriptia

Detailati va rog, de ce considerati ca este prescrisa actiunea. Doamna avocat in raspunsul ei nu a mentionat prescriptia.
Fiul de 37 ani nu a avut nicio realatie cu tatal. Dupa moartea mamei a inceput sa-si caute tatal. Tatal are familia lui, are statut social aparte, neaga relatia cu mama.
Multumesc.
Buna ziua,
Pentru stabilirea paternitatii, copilul major (37 ani) al carui mama a decedat cum poate sa solicite stabilirea paternitatii in conditiile in care mama si presupusul tatal nu au trait impreuna, copilul a fost conceput in vremea studentiei.
Buna ziua
Legea 34/2023 care modifica Codul fiscal vorbeste de angajatori si salariati proprii.
Intrebarea mea este daca beneficiile se pot acorda si salariatilor bugetari?
Multumesc,
Marton Judit
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După 11 martie 2021 sunt valabile cele două opțiuni prevăzute de Legea 193/2020 care a modificat Legea 448/2006:
Art. 78 alin. (3) Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condițiile prevăzute la alin. (2), pot opta pentru una dintre următoarele obligații:
a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;
b) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând echivalentul a minimum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap, iar cu suma reprezentând diferența până la nivelul sumei prevăzute la lit. a) să achiziționeze, pe bază de parteneriat, produse sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unități protejate autorizate.
Instituțiile publice pot achiziționa in 2020 autoturism, mobilier?
Răspuns la discuția Copaci taiati
Multumesc pentru raspuns.
Municipalitatea urmeaza sa reamenajeze terenul. Am vazut planul, copacii nu ar fi constituit obstacol. Ironic este, ca nu s-au atins de copacul uscat, care deasemenea este foarte aproape de bloc.
Care este norma legala care reglementeaza dreptul de proprietate a locatarilor asupra terenului din jurul blocului si marimea acestei suprafete se intinde intr-adevar pe o latime de 90 cm?
Discuție Copaci taiati
Aproape de blocul nostru, pe terenul proprietate comuna a locatarilor, municipalitatea a taiat copaci sanatosi, plantati de locatari, fara sa ne intrebe.
Are dreptul sa faca asa ceva?
Este interzis și în anul 2019 instituților publice să cumpere aparatură de birou și mobilier?