avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate SebastianBd

Activitate SebastianBd

Bună ziua! Din câte am citit, insulta şi calomnia nu mai sunt sancţionate, conform noului Cod Penal. Aş dori să ştiu dacă pot fi sancţionat de organele legii pentru insulta la adresa altei persoane, sau insultă la adresa unui organ al legii (poliţist/jandarm). Mulţumesc anticipat!
Va mulţumesc pentru răspuns, însă eu doream să ştiu de ce mai am nevoie pentru a putea profesa, în afară de diplomă. Diploma este recunoscută internaţional, însă mă gândesc că poate trebuie să susţin un examen pentru a dovedi că am cunoştinţe în concordanţă cu legile de acolo sau alte examene de acest gen.
Bună ziua. Am căutat pe tot Internetul răspuns la această întrebare şi nu am găsit nimic concret.

Sunt elev, mai am doi ani şi termin liceul şi am ajuns la punctul în care trebuie să aleg pe ce vreau să merg mai departe. Momentan am două opţiuni, din care una ar fi să termin Dreptul în România (timp în care să-mi perfecţionez germana) după care să merg să profesez în Germania.

Întrebarea mea este: pot sau nu profesa acolo doar pe baza diplomei obţinută în România, care sunt diferenţele dintre cele două ţări la acest nivel (ştiu despre diferenţa modelului constituţiilor) şi de ce ar mai fi nevoie pentru a putea fi notar / avocat în Germania venind cu o diplomă din România.

Mulţumesc anticipat!