avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate rkinga198

Activitate rkinga198

Speta este urmatoarea.

In cadrul procedurii insolventei se dispune atragerea raspunderii administratorului si acesta este obligat la plata sumei de X bani in contul de faliment al societatii..

In timpul procedurii insolventei ANAF a depus o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala de catre administrator..sustinand ca prejudiciul de X lei a fost creat prin savarsirea infr. de evaziune fiscala

Dupa finalizarea procedurii insolventei ANAF trece la executarea silita a administratorului pentru suma de X lei..

Intre timp se finalizeaza dosarul penal si se dispune clasarea cauzei intrucat fapta de evaziune fiscala nu exista, stabilindu-se de altfel si faptul ca ANAF pana la urma nu a fost prejudiciat cu suma de x lei

Care este procedura de urmat in situatia in care

1. prin sentinta civila definitiva s-a dispus obligarea administratorului la plata
sumei de x lei (atragerea raspunderii administratorului)
2. prin ordonanta de clasare s-a stabilit ca statul nu a fost prejudiciat in realitate cu suma de x lei

:O

Daca intre emiterea a 2 acte de executare silita au trecut 10 luni ..dar dupa aceea s-au efectuat alte acte de executare succesive, executarea silita s-a perimat?

Ex. o firma isi deschide un punct de lucru la care vor munci mai multe persoane fizice..
scopul este impartirea profitului 50%-50% intre societatea X si persoanele fizice

ce act/contract trebuie incheiat intre societate si persoanele fizice?
Daca o persoana locuieste intr-o locuinta ANL si ulterior cumpara un imobil teren fara constructii intr-o alta localitate, contractul de inchiriere poate fi reziliat de Primarie ?
A, B si C aplica mai multe lovituri cu pumnii si piciaorele victimei X, care pana la urma decedeaza..prin expertiza se stabileste ca A a fost cel care a aplicat lovitura fatala (intr-o zona vitala)..pentru ce infractiune vor raspunde B si C ?
Primaria a emis dispozitia prin care s-a propus acordarea de puncte, ca masura compensatorie conform Legii 10/2001, avand in vedere ca restituirea in natura nu este posibila..
cum pot ataca aceasta Decizie?
Ce se poate face in cazul urmator.
Angajatul X semneaza la incheierea CIM o clauza prin care se obliga ca in urma angajarii (societate de transport) va consuma o cantitate x de benzina cu ocazia efectuarii transporturilor desi in realitate masina consuma mult mai mult. (obligatie imposibila?)
dupa demisia lui X..fostul angajator cheama in judecata pe X invocand ca avand in vedere ca X nu a folosit cantitatea de benzina la care s-a obligat initial prin semnarea clauzei si a folosit mai mult combustibil a produs societatii un prejudiciu si solicita obligarea lui X la plata acestei sume de bani
X nu se apara in fata instantei astfel ca angajatorul castiga procesul
Se demareaza executarea silita impotriva lui X

Ce demersuri juridice mai are la indemana X?