avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Activitate mitimama

Activitate mitimama

Încă o dată, mulțumesc pentru promptitudine!
Mulțumesc frumos! In cazul in care angajatorul deschide totusi dosarul de cercetare poate fi sancționat că nu a comunicat în timp util?
Buna ziua! Revin cu o întrebare. Intrucat a trecut o luna de la eveniment, angajatorul mai poate deschide acum dosar de cercetare?
Mulțumesc pentru răspuns!
Buna seara! In luna martie a acestui an, in timp ce mă îndreptam către casa de la munca, (in ziua aceea avusesem activitate de teren , am coborat într-o stație de autobuz pe traseul către instituție, pentru că programul de lucru se terminase iar la sediu era inchis),am căzut și am suferit un traumatism la picior care a dus la imobilizare in aparat ghipsat și implicit concediu medical (de la spital au eliberat certificatul pentru boala obisnuita).Seful meu nu a deschis dosar de cercetare invocând faptul că nu este accident de traseu.As dori să știu dacă această situație se încadrează la accident de traseu și ce pot face mai departe. Mulțumesc anticipat.
Buna seara, sunt mama unui baiat cu handicap grav, retard mental sever, pus sub interdictie , in varsta de 21 de ani,As dori sa depun actele pentru pensie de invaliditate .De la casa de pensii mi s-a comunicat ca nu poate beneficia de aceasta deoarece nu are stagiu de cotizare. Intrebarea mea este daca ii pot "cumpara "vechimea si care sunt condițiile pentru a se putea pensiona.
Răspuns la discuția ref.salariu de incadrare
Aceasta este doar una dintre nedumeririle mele,nu am nici cea mai vaga idee cum s-a calculat valoarea pentru sporurile mentionate.Si nici macar salariu de baza la care ar fi trebuit aplicate acele sporuri.Conform clasei de salarizare 31, cum au specificat, nu se inmulteste acel coeficient de ierarhizare, adica 2,10 corespunzator clasei 31,cu valoarea de referinta, 600,rezultand suma de 1260 lei ,la care se aplica ulterior cele 2 sporuri?Asa cum am mentionat in mesajul anterior,am vechime in munca exact 26 de ani.Conform calculelor mele ar fi rezultat un salariu brut 2205( 1260+945 sporurile).
Buna ziua!Am fost incadrata incepand cu 1 septembrie 2016 pe un post de educator ergoterapeut debutant(avand studii superioare de specialitate) ,clasa de salarizare 31,rezultata din clasa 24 prevazuta in anexa III,cap.I,pct.3 cu clasa 7 de vechime in munca,avand un salariu brut lunar de 1809, din care spor conditii deosebit de periculoase 50%-371 lei,spor vechime 116 lei,alte adaosuri,100 lei conform OUG 74/2014.Mentionez ca am vechime in munca peste 25 de ani.Este corecta incadrarea?
Multumesc anticipat!