Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Da ,o fi asa ,nu poti sa il constrangi dar in acelasi timp refuzul trebuie motivat in drept si infapt.Ca nu vrei tu nu este un motiv legal,daca cond.respectiv de unitate sta 12 ani pe functie tu chiar nu te poti transfera?vom vedea!Sigur. Il poate motiva foarte simplu, motive se gasesc: de exemplu ca vrea sa faca economie, ca postul respeciv nu e bugetat etc. Deci daca nu vrea sa accepte transferul, nu se poate face nimic. Stiu, este un lucru care si pe mine ma supara si ma deranjeaza...
Am intrebat la ANFP,bingo nu am primit un raspuns clar ,decat ca si in articol cu acordul conducatorului...Si daca refuza ce fac? Mai discutati.Am intrebat si eu la ANFP si am primit un raspuns clar. Se pare ca nu exista reglementat clar in legislatie pe ce motiv poate sau nu aproba conducatorul unitatii transferul la cerere. Asadar, mi s-a comunicat ca ramane la latitudinea conducatorului unitatii daca aproba sau nu. Poate sa nu aprobe fara niciun motiv, pur si simplu ca asa vrea el, iertati-mi expresia, dar asta e adevarul.
Da ,asta stiu pe de rost articolul ,dar cum ramane cu refuzul?si mai ales fara motiv.Refuzul ne intereseaza si baza legala,ca nu poti sa refuzi ca nu vrei sau ca nu iti plac ochii functionarului public...Ba se pare ca la noi in Romania se poate si lucrul acesta. Nu este deloc normal ca acel refuz al conducatorului unitatii sa fie pe niste motive puerile sau chiar sa nu-si motiveze refuzul.