In cazul in care voi fi admis, se vor face cercetarile amanuntite in legatura cu cazierul, pe langa ce imi elibereaza cei de la politie la data inscrierii vor verifica si daca in trecut am avut probleme.
In cazul meu in 2013-2014 mi s-a intocmit dosar penal pentru furt si s-a finalizat cu neinceperea urmariri penale din ce imi amintesc unde am primit o amenda de 100 de lei.
Acum nu stiu daca e contrar ce am patit eu cu ce specifica ei aici :
Persoana să nu fi săvârșit fapte pentru care i s-au aplicat sancțiuni contravenționale sau amenzi administrative, inclusiv cele aplicate conform art. 91 raportat la art. 18^1 din Codul penal din 1968 ori pentru care, deși s-a dispus achitarea, neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală, în temeiul art. 10 alin. 1 lit. b^1) din Codul de procedură penală din 1968, s-a aplicat o sancțiune cu caracter administrativ dintre cele prevăzute la art. 91 din Codul penal din 1968, faptele pentru care candidaților li s-au aplicat sancțiuni de drept penal ori pentru care s-au pronunțat soluții de renunțare la urmărirea penală sau la aplicarea pedepsei ori de amânare a aplicării pedepsei, cu condiția ca aceste fapte să fie suficient de grave încât să fie contrare principiilor prevăzute la art. 5 din Lege;
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:
Verificari, in legatura cu ce????
Va intereseaza de fapt daca veti avea cazier judiciar???
Ca nu se intelege prea clar din postarea dvs.
La acest moment codul penal din 1968 este abrogat!
Din 2014 avem un alt cod penal si procedura penala.