avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate Grigore91

Activitate Grigore91

am inteles, multumesc mult :)

gi-jane2 a scris:

nu mi-as face griji.

Cat timp are el la dispozitie sa faca treaba asta ? Cand s-a intamplat accidentul nu avea absolut nimic pur si simplu a cazut de pe bicicleta , iar urmatoarea zi imi spune ca e plina de julituri si restu. Din ce stiu eu ar trebui sa scoata un IML si sa aibe mai mult de 90 de zile de ingrijiri ca fapta sa fie penala.
Singuru lucru ma deranjeaza ca prin imprudenta mea nu am sunat la politie iar pana am gasit un loc de parcare a plecat, eu ulterior ducandu-ma la politia rutiera sa anunt deci pot fi acuzat de fuga de la accident..... In mintea mea pentru mine nu a existat un accident , dar codul penal spune altceva.

Singura problema e dosarul penal care ma poate afecta destul de rau :) avand in vedere ca sunt functionar public cu statut special. Deci ca atare va duce automat la eliberarea mea din functia de executie .

gi-jane2 a scris:

La cei de la rutiera mi s-a emis un avertisment si atat.

am crezut ca s-a deschis dosar penal.
Ala va poate face plangere penala, vedem daca s-o duce.



Grigore91 a scris:

Nu a depus plangere si nici la spital nu s-a dus. Se fac cercetari doar prin faptul ca am declarat eu accidentul ?? La cei de la rutiera mi s-a emis un avertisment si atat.


E posibil sa fiu acuzat de fuga de la fata accidentului daca l-am declarat ?
Nu a depus plangere si nici la spital nu s-a dus. Se fac cercetari doar prin faptul ca am declarat eu accidentul ?? La cei de la rutiera mi s-a emis un avertisment si atat.
Buna Ziua.
De curand am facut un accident. Am facut stanga de pe un drum cu prioritate,doar ca am intrat pe contrasens fiindca erau masinii parcate pe sensul meu de mers. Am intrat ,am inaintat cam 6-7 metri si urma sa virez iarasi la dreapta. Din fata venea un biciclist , se uita in partea stanga nicidecum in fata, era situat pe axul drumului, am oprit masina,l-am clanxonat iar el nu a avut nici o reactie,a intrat direct in masina mea ( pe partea stanga a masini) cazand jos. L-am intrebat daca este bine , mi-a spus ca nu are nimic. Mi-a spus ca nu are frana la bicicleta si nu a putut sa opreasca... M-am dus frumos sa intorc masina sa o parchez undeva , iar el intre timp a plecat.

Nu am mai sunat la politie crezand ca nu e cazul, dar din mustrari de constiinta si cunoscand fel si fel de spete, m-am dus sa declar accidentul .

La vreo 5-6 ore biciclistul vine la mine la poarta sa discutam ( am aflat ca e vecin cu mine la cateva strazi ) , unde ma acuza ca il doare in zona coastelor , ca eu am intrat in el. I-am spus ca eu am declarat accidentul la politie . A doua zi iarasi in aceeasi zona ma intalnesc cu el iar toata lumea de acolo stie ca eu am intrat in el si toate cele.

Ce se poate intampla in cazul acesta ? Deja a trecut 2 zile , el nu a fost la spital sau ceva de genul, mai poate face ceva ? Cum e posibil sa ma apar daca el minte ca am intrat in el ? Intre timp au aparut fel si fel de persoane care pretind ca au vazut si ei cand defapt nu era absolut nimeni afara.
Buna seara.

Am o problema legata cu botezul copilului. Am fost la un local de evenimente sa inchiriez in urma cu o luna, dupa mai mult timp de discutie mi-au prezentat oferta care e urmatoarea :
1. Meniu 145 lei.
2. Decor sala. ( mi s-a spus ca e gratis ).
3. Inchirierea sali gratuita
4. 2 ospatari fiecare platit cu 145 lei.
5. Bucatar ajutor bucatar si femeia de servici 700 lei.

Am dat avansul 2.000 de lei toate bune si frumoase. Astazi trec pe acolo sa vorbesc ceva legat de muzica si ma trezesc ca la meniu platesc separat t.v.a . Si la decor 1.000 lei altfel lasa mesele si scaunele goale.

Ea nu a avut 2 contracte in schimb i-am facut poza contractului facut de ea.

E valabil daca scot pozele la xerox ? Precizez ca in contractul initial nu scrie nimic legat de t.v.a la meniu nici de suma pentru decor, dar ea intre timp l-a modificat pe al ei.

Daca la sfarsit decid sa nu platesc acel t.v.a aparut pe parcurs si cei 1.000 de lei ce se poate intampla ? S-au mai exact poate practica asa ceva ?
In cazul in care voi fi admis, se vor face cercetarile amanuntite in legatura cu cazierul, pe langa ce imi elibereaza cei de la politie la data inscrierii vor verifica si daca in trecut am avut probleme.

In cazul meu in 2013-2014 mi s-a intocmit dosar penal pentru furt si s-a finalizat cu neinceperea urmariri penale din ce imi amintesc unde am primit o amenda de 100 de lei.

Acum nu stiu daca e contrar ce am patit eu cu ce specifica ei aici :

Persoana să nu fi săvârșit fapte pentru care i s-au aplicat sancțiuni contravenționale sau amenzi administrative, inclusiv cele aplicate conform art. 91 raportat la art. 18^1 din Codul penal din 1968 ori pentru care, deși s-a dispus achitarea, neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală, în temeiul art. 10 alin. 1 lit. b^1) din Codul de procedură penală din 1968, s-a aplicat o sancțiune cu caracter administrativ dintre cele prevăzute la art. 91 din Codul penal din 1968, faptele pentru care candidaților li s-au aplicat sancțiuni de drept penal ori pentru care s-au pronunțat soluții de renunțare la urmărirea penală sau la aplicarea pedepsei ori de amânare a aplicării pedepsei, cu condiția ca aceste fapte să fie suficient de grave încât să fie contrare principiilor prevăzute la art. 5 din Lege;

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Verificari, in legatura cu ce????
Va intereseaza de fapt daca veti avea cazier judiciar???

Ca nu se intelege prea clar din postarea dvs.
La acest moment codul penal din 1968 este abrogat!
Din 2014 avem un alt cod penal si procedura penala.

Buna ziua, am o mare problema legata de aceasta procedura.
In anul 2013 - 2014 am fost la kaufland am facut cumparaturi iar la casa am uitat sa platesc un strugurel cu prejudiciul de maxim 20 de lei (celelalte cumparaturi achitandule) . Cei de paza au chemat politia unde mi-au facut dosar penal pentru furt . Dupa 2-3 saptamani m-au chemat sa dau declaratie, mi-au spus sa scriu in acea declaratie ca recunosc fapta pentru ca oricum ei vor clasa cu neinceperea urmariri penale sau ceva asemanator.
Precizez ca am primit o amenda administrativa de 100 de lei. Precizez ca inainte cat si dupa nu am mai avut probleme de genu, nici nu ma gandeam sa mi se intample asa ceva...
Intrebarea mea este, ma poate afecta treaba aceasta in caz ca voi fi declarat admis, dupa inceperea verificarilor ?







persoana să nu fi săvârșit fapte pentru care i s-au aplicat sancțiuni contravenționale sau amenzi administrative, inclusiv cele aplicate conform art. 91 raportat la art. 18^1 din Codul penal din 1968 ori pentru care, deși s-a dispus achitarea, neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală, în temeiul art. 10 alin. 1 lit. b^1) din Codul de procedură penală din 1968, s-a aplicat o sancțiune cu caracter administrativ dintre cele prevăzute la art. 91 din Codul penal din 1968, faptele pentru care candidaților li s-au aplicat sancțiuni de drept penal ori pentru care s-au pronunțat soluții de renunțare la urmărirea penală sau la aplicarea pedepsei ori de amânare a aplicării pedepsei, cu condiția ca aceste fapte să fie suficient de grave încât să fie contrare principiilor prevăzute la art. 5 din Lege;

nu are nimeni un raspuns ?
Buna ziua,am participat de curand la un concurs din sursa externa in cadrul Administratiei nationale a penitenciarelor unde am fost declarat admis. Problema este in felul urmator :
Un criteriu ar fi acesta : Dacă am fost condamnat pot să particip la concurs?
Una dintre condițiile generale pe care trebuie să le îndeplinească candidații este aceea de a nu avea antecedente penale, să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni.

Trebuie avut în vedere faptul că, se vor face verificări specifice, iar în situația în care vor rezulta incompatibilități determinate de neîndeplinirea cumulativă a condițiilor de selecționare, nu veți fi încadrat(ă)/numit(ă), chiar dacă în urma concursului susținut ați fost declarat(ă) “admis”.


Bun,deci in 2014-2015 am fost la kaufland unde am uitat sa achit un strugurel,pur si simplu l-am uitat in buzunar achitand restu de bunuri.La iesire m-au oprit m-au pus sa platesc o suma de 150 de lei pe care nici nu ruptu capului nu am vrut , mi s-a parut absurd , au chemat politia eu fiind sigur ca nu am ce sa patesc pentru ca am cumparat un cos intreg si pur si simplu am uitat un produs in buzunar,strugurelul costa pana in 20 de lei. Le-am spus ca il pot achita pe loc dar nu au fost de acord decat cu acea suma platita... Politia a venit si mi-au facut dosar penal pentru furt. Dupa aproximativ o luna am fost chemat la sediul politiei unde am fost sfatuit sa dau declaratie precum ca recunosc fapta , prejudiciul fiind recuperat si era mult prea mica suma . Mi s-a comunicat la plecare ca o sa primesc NUP si o sa primesc o amenda. Intradevar am primit o amenda de 100 de lei, nu stiu ce amenda a fost , nici nu stiu daca am primit NUP , doar ca am primit un plic acasa cu care am fost la parchet unde mi-a dat o foicica cu amenda si atat nimic altceva .

Intrebarea mea este urmatoarea : eu ma incadrez in conditiile impuse de ANP ? din ce stiu ei vad absolut tot ce am avut pana acum indiferent de amenda sau altceva...acel dosar cu NUP se inscrie undeva ? Nu conosc procedurile,tot ce am inteles e ca reprezinta neinceperea urmaririi penale si atat...nu stiu ce inseamna exact asta.