avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate ramona_tatulescu

Activitate ramona_tatulescu

CCMUNN 2007-2011
=D>Art.17. - (1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
Multumesc de amabilitate...va doresc o duminica frumoasa, si un inceput de saptamana si mai frumos!
Chiar in cazul in care la nivel national se are la baza CCMUN 2006-2007 si OUG nr.96/2003?
Nu inteleg exact care r fi dreptul meu...
In situatia de fata eu merg la lucru 8 ore/zi, copilul meu nu are 2 ani...si m-am intos deja din dec.2010...
Deci, in concluzie...ar trebui sa beneficieze salariata care se intoarce la lucru inainte de implinirea a 2 ani a copilului de program redus de 6 ore?
si in situatia in care unul se intoarce mai repede la lucru, respectiv cel de-al doilea se intoarce dupa alte 8 luni de zile!!! (noiembrie 2011)
Primul venit este primul plecat?
sau
se considera ca singurul post a fost deja ocupat, iar cea de-a doua persoana intra in somaj?
Situatia este in felul urmator: 3 posturi existente de administrator cont inaintea intrarii in concediu de ingrijirea copilului; intre timp s-u redus posturile la unul singur!
Din concediu de ingrijire copil trebuie sa se intoarca doua persoaneafalte pe postul sus mentionat!!!
cum se procedeaza in acest caz, sau ce varianta are firma respectiva, avand in vedere ca un singur post mai este conform noii structuri organizatorice?
Va multumesc anticipat!=D>
Conform legii 119/2010 si a HG 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit Legii 119/2010 nu gasesc metoda efectiva de recalculare a pensiei!
Indemnizatia pentru mamele care se intorc la lucru inainte de implinirea 2 ani a copilului, adica situatia mea: fetita mea are 1 an si 9 luni si m-am intors la lucru de cateva zile!
Intrebarea mea este:" incepand cu data de 1 ianuarie 2011 care ar fi stimulentul de care beneficiez?":">
Cu repect
freeelis a scris:

ramona_tatulescu a scris:

Ma intereseaza daca se mai ia in considerare OUG 96/2003, art.17, care face referire la timpul de lucru redus cu 2 ore doar pana ce copilul implineste 1 an!!! (orele fiind pentru alaptat!)
Multumesc


Da, este in vigoare acest articol ...
Art. 17
(1)Angajatorii sunt obligati sa acorde salariatelor care alapteaza, în cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de câte o ora fiecare, pâna la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include si timpul necesar deplasarii dus-întors de la locul în care se gaseste copilul.
(2)La cererea mamei, pauzele pentru alaptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de munca cu doua ore zilnic.
(3)Pauzele si reducerea duratei normale a timpului de munca, acordate pentru alaptare, se includ în timpul de munca si nu diminueaza veniturile salariale si sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
(4)În cazul în care angajatorul asigura în cadrul unitatii încaperi speciale pentru alaptat, acestea vor îndeplini conditiile de igiena corespunzatoare normelor sanitare în vigoare.


In concluzie: ce se ia in considerare? CCMUNN sau acest art.17 OUG 96/2003?
Mentionez: fetita mea are 1 an si 8 luni!
Ma intereseaza daca se mai ia in considerare OUG 96/2003, art.17, care face referire la timpul de lucru redus cu 2 ore doar pana ce copilul implineste 1 an!!! (orele fiind pentru alaptat!)
Multumesc