avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate ArealExpert

Activitate ArealExpert

Cum se raporteaza in D406-Stocuri, informatiile privind stocurile din gestiunile global valorice (comert cu amanuntul)?
Angajare in Romania a unui cetatean moldovean cu dubla cetatenie(Republica Moldova si Romania).
Are pasaport romanesc ,rezident in Moldova (poseda carte de identitate cu domiciliul in Ungheni Republica Moldova , nu are CI provizorie in Romania sau CI permanenta din care sa rezulte domiciliu stabil in Romania.
Pe viitorul angajat ,angajatorul il va trimite des in delegatii in State ale Uniunii Europene ,in acest caz angajatul are nevoie de cardul european asupra sa pe timpul delegatiilor in state UE.
Intrebari:
1.In vederea angajarii avem nevoie de carte de identitate cu domiciliul stabil in Romania?
2.In vederea obtinerii cardului european de la Casa de Sanatate ,viitorul angajat trebuie sa aiba domiciliu stabil in Romania conform cartii de identitate permanenta emisa de statul roman ?
3.Pentru a beneficia de asistenta medicala in sistemul de sanatate din Romania trebuie sa figureze pe lista unui medic de familie din localitatea de domiciliu declarat in CI permanenta?
Societatea X are incheiate contracte de prestari servicii transmitere date in REGES cu mai multi angajatori . Activitatea preponderenta a firmei este in domeniul managementului resurselor umane. INTREBARI: 1.Are nevoie de un responsabil cu protecția datelor personale ( DPO ) prevăzut de Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului? 2. Trebuie sa se inregistreze societatea X ca operator de date cu caracter personal cf. L 677/2001? 3. Daca trebuie numit un DPO această persoană va fi cea indicată ( trasmis numele persoanei respective ) Autorității Nationale pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. 4. Cine este autoritatea care controleaza , stabileste daca trebuie sa ai un DPO in societate si bineinteles aplica sanctiunea aceea de zeci de milioane de euro?
Va multumesc
Multumim pentru raspunsuri insa opinia unui jurist ne-ar fi de mare ajutor.
Va dam dreptate domnule Grecu asa ni se pare normal si noua... insa care este temeiul juridic al celor afirmate de dumneavoastra... noi va trebui sa avem cu asociatia un schimb de adrese pe aceasta tema CONFIDENTIALITATEA coordonatelor bancare.
O persoana juridica romana ( SRL ) este proprietara ( in continuare ii vom spune PROPRIETARUL ) unui apartament si cu aceasta ocazie membra a unei asociatii de proprietari ( in continuare ii vom spune ASOCIATIA ). Proprietarul cere printr-o adresa conducerii asociatiei sa-i comunice in scris pe e-mail sau la adresa sediului social al proprietarului codul IBAN al contului bancar al asociatiei si fireste banca la care este deschis acest cont. Raspunsul presedintelui asociatiei transmis in scris ( scrisoare simpla fara confirmare de primire ) la sediul social al proprietarului il redau mai jos:,, Referitor la adresa dumneavoastra prin care ne solicitati coordonatele bancare a Asociatiei noastre va comunicam urmatoarele: - In cazul in care va mentineti solicitarea, va rugam sa reveniti cu o noua adresa prin care sa va angajati ca veti suporta dumneavoastra comisioanele aferente operatiunilor bancare efectuate catre noi si ca veti pastra confidentialitatea datelor privind coordonatele bancare."
Daca prima parte a solicitarii este rezonabila si nu se poate face altfel ( adica proprietarul sa suporte comisoanele bancare ) ... partea a doua cu respectarea confidentialitatii codului IBAN noua ni se pare usor deplasata si numai pentru simplul motiv ca avem calitatea de membri asociati in aceasta asociatie ... intrebarea noastra este care este temeiul juridic al acestei solicitari daca acesta exista in dreptul civil din Romania.