avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate claudiucm

Activitate claudiucm

Nu are legatura cu preemtiunea.Da,la aceeasi oferta,eu am prioritate pt ca sunt si arendas,dar daca pune un pret mai mare fata de cel stabilit,cade tot...Noi am convenit pentru un pret/ha per total,dar terenul "mai prost" face cu mult mai putin decat restul,pentru care,e drept,ar putea obtine un pret mai mare.Odata vandut terenul mai slab cotat,nu-l opreste nimeni sa ceara mai mult pe terenul mai fertil(pt care a mai avut oferte,dar nimeni nu a vrut toata suprafata,cu bune si rele).

Ionut.ion a scris:

Plus ca, nu se mai aplica legea referitoare la vanzarea terenurilor extravilane, cu preemtiune...?

Sunt constient ca cel mai sigur este sa se faca actele de vanzare cumparare pt toata suprafata,eu intreb daca ar putea exista o alta solutie sigura pt ambele parti.Proprietarul ar vrea banii acum,la prețul stabilit acum vreo un an si jumătate,altfel ar dori o renegociere a pretului atunci cand vor fi gata toate actele.

raluk0207 a scris:

Cea mai sanatoasa solutie este sa asteptati sa se termine documentatia cadastrala si intabularea.
Proprietarul ar vrea banii, dar deocamdata nu aveti pentru ce sa ii dati.

Buna ziua,
Sunt in urmatoarea situatie:doresc sa achizitionez o suprafata de teren agricol exravilan,compusă din 5 parcele.M-am inteles cu proprietarul in privinta prețului. Problema e ca la 2 dintre cele 5 parcele,cadastrul nu este gata(a trebuit refacut,suprafață totala exista,dar nu era bine delimitata).Proprietarul ar vrea toti banii,pe toate parcelele,eu ma feresc sa cumpăr pana cand nu se poate face vanzarea tururor parcelelor,datorita faptului ca suprafata care nu este gata pt vanzare este cea mai valoroasa si reprezinta 50%din suprafața totală si nu as vrea sa cumpar terenul "mai prost" iar apoi cel bun sa fie vandut altcuiva,eventual pe mai multi bani.
Ma puteti ajuta cu o solutie/solutii in vederea cumpararii terenului care este gata de vanzare si in acelasi timp sa securizez si cele 2 parcele care nu sunt gata?Stiu ca precontract pentru teren agricol extravilan nu se poate face.Va multumesc!
Multumesc mult pentru clarificări. O zi bună vă doresc!
Deci dacă nu este normată se deduce că nu e sanctionabila?!


MihailZC a scris:

Legea 17/2014: [ link extern ]
si normele de aplicare: www.damb.ro/continut/uploads/2014/08/Norme-metodologice-l-17.doc

Eventualitatea in care una dintre cele doua parti se razgandeste nu este normata.

Multumesc frumos pentru raspuns.De moralitate nici nu poate fi vorba,eu intreb daca este legal.
Ati putea sa ma directionati spre un link unde sa citesc mai multe despre asa ceva? Sau un nr de lege,ceva?! La un search pe google gasesc decat pasii care trebuiesc urmati pentru a vinde,dar nimic despre eventualitatea in care una dintre cele 2 parti se razgnadeste.Multumesc anticipat!
Buna ziua !

Sper in primul rand ca nu am gresit sectiunea aferenta temei mele.

Vin in atentia dumneavoastra cu urmatoarea speta:vanzatorul a publicat la primarie oferta de vanzare a unui teren agricol extravilan.Arendasul s-a folosit de dreptul de preemptiune si a aceptat in scris oferta in termenul legal de 30 de zile. Este legal ca dupa aceea vanzatorul sa se razgandeasca si sa zica faptul ca nuse va prezenta la intocmirea actelor pentru ca nu mai vrea sa vanda? Daca este legal,banuiala mea este ca dupa ceva timp sa vrea sa faca o alta oferta de vanzare la un pret mai mare decat cel din prima oferta(acceptata de arendas in scris).Este legala aceasta ultima actiune?!

Va multumesc!
Buna ziua!

Va prezint urmatoarea speta: am dat spre folosinta printr-un contract de comodat un apartament. Am reintrat in posesia imobilului,dar persoanele ce a locuit acolo refuza sa plateasca datoriile acumulate la intretinere in perioada contractului.
Prima intrebare este ce sanse am sa castig daca ii dau in judecata?(stiu ca poate parea ambiguu,dar eu,nefiind de specialitate,consider ca am toate sansele sa castig,din moment ce in contractul de comodat scrie clar ca persoanele respective sun obligate sa platesca gaz/curent,intretinere etc. pe perioada incheierii contractului.)
A doua chestiune: am inteles ca astfel de litigii pot dura pana la 6-8 luni. Eu as dori sa achit contravaloarea datoriei,pentru ca altfel nu pot sa platesc nici ce-mi revine mie de plata dupa plecarea lor.Intrebarea e cum voi dovedi ca eu am facut acea plata?Trebuie specificat ceva pe acea chitanta,sau cum? Adica,ei ar putea sa zica in instanta''Noi am platit si i-am dat proprietarului chitanta?''
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Conditii evacuare comodatar
Multumesc pentru lamuriri,doamna avocat.
Răspuns la discuția Conditii evacuare comodatar
Multumesc frumos pentru precizarile dvs.,domnule avocat Lascoschi.