Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate andreialexandra

Răspuns la discuția Teren donat
multumesc mult pt amabilitatea dvs de a-mi raspunde.Contractul de donatie a fost intocmit pt faptul ca donatarul a fost scutit de anumite taxe.Fostul sot i-a achit suma ceruta,actul este intocmit la birou notarial si eu acum l-am inregistrat la registrul agricol in Primarie,unde platesc impozit pe el deoarece este trecut pe certificatul de mostenitor.Nu exista o chitanta cu pretul achitat,dar stiu ca este achitat pretul,altfel nu ajungeau la notar sa faca actul de donatie.Ce ma intereseaza este:poate fostul proprietar,adica donatarul sa anuleze aceasta donatie?multumesc
Discuție Teren donat
buna ziua,fostul sot care a decedat a cumparat un teren cu act de donatie si donatarul sustine dupa decesul sotului ca nu i-a achitat suma ceruta.In urma decesului copiii mei minori au obtinut un certificat de mostenitor unde este inclus si terenul respectiv.Donatarul poate anula donatia odata ce terenul este deja trecut pe certificatul de mostenitor al copiilor mei minori?multumesc mult!
buna ziua,o sa intru direct in subiect:dupa decesul fostului sot si a fostilor socri am dezbatut mostenirea si cu semnatura de neacceptare din partea fostilor cumnati am reusit sa detin un certificat de mostenitor pe numele copiilor mei minori care includ o casa si 2 terenuri agricole.Inainte de a semna pt neacceptare,un fost cumnat a facut un contract de arenda pe unul din terenuri pe baza titlului de proprietate dar fara acordul celorlalti frati,inclusiv nepoti,adica minorii mei.Acum dupa ce am obtinut certificatul de mostenitor,as vrea sa folosesc terenul,dar arendasul l-a insamantat deja.Intrebarea mea este daca intru peste lucratura lui si insamantez cu ce vreau eu ce se poate intampla?Si celalalt teren l/a cumparat fostul sot inainte de deces cu un act de donatie si la fel cel care i l-a donat a facut in acest timp contract de arenda.Imi poate strica actul de donatie pt ca eu nu vreau ca pamantul sa fie in arenda pt ca renta o primeste donatorul deoarece imi cere bani cu santajul ca poate strica actul de donatie.multumesc anticipat!!!